terug

Waarom investeren in werkgeluk

Werkgeluk. Als werkgever of HR-medewerker heb je er vast weleens van gehoord. Het centraal stellen van het werkgeluk van medewerkers is de laatste jaren een heuse trend geworden. Toch is werkgeluk meer dan dat.

Wie gelukkige medewerkers in dienst heeft, verhoogt de productiviteit en motivatie op de werkvloer en kampt minder vaak met ziekteverzuim. Genoeg redenen om te investeren in werkgeluk dus.

Wat houdt werkgeluk in?

Werkgeluk gaat verder dan alleen plezier hebben in het werk dat je doet. Echt werkgelukkig zijn betekent dat je werk hebt waar je voldoening uit haalt, waarbij je gemotiveerd wordt en waarvoor je je verantwoordelijk voelt. Daarnaast dragen een gezonde werksfeer, duidelijke doelen, goede relaties op de werkvloer en de mogelijkheid om je te ontwikkelen bij aan het werkgeluk van medewerkers.

Investeren in werkgeluk

Als organisatie kun je je medewerkers faciliteren in hun weg naar geluk. Sterker nog, het is zeer raadzaam om te investeren in werkgeluk. Het levert een organisatie namelijk veel op. Denk aan meer productiviteit, creativiteit en motivatie, maar ook minder ziekteverzuim. Gelukkige medewerkers zijn dus altijd winstgevender.

 • Gelukkige medewerkers zijn productiever
  Investeer je in werkgeluk, dan investeer je in een hogere productie. Uit onderzoek van de universiteit van Warwick in Engeland blijkt dat gelukkige medewerkers maar liefst 12 procent productiever zijn dan andere medewerkers.
 • Gelukkige medewerkers zijn creatiever
  Wie gelukkig is, heeft ruimte in het hoofd voor nieuwe ideeën. Creativiteit en geluk gaan dan ook hand in hand.
 • Gelukkige medewerkers zijn gemotiveerder
  Mensen die met plezier werken zijn gemotiveerder. Ze voelen zich elke dag uitgedaagd en verantwoordelijk en hebben zin om (nieuwe) taken op te pakken.
 • Gelukkige medewerkers zijn minder vaak ziek
  Werkgelukkige medewerkers verzuimen minder vaak dan medewerkers die geen plezier meer in het werk beleven. De cijfers liegen er niet om: uit onderzoek van Forbes blijkt dat werkgeluk leidt tot maar liefst 66% minder ziekteverzuim.

Van werkdruk naar werkplezier

Investeren in werkgeluk loont. Het kost tijd en geld, maar wanneer je als organisatie gaat voor werkplezier en de werkdruk vermindert, betaalt zich dat altijd uit. Meer weten over hoe je het werkplezier vergroot of heb je specifieke vragen? Neem contact met ons op. Of lees meer over onze visie op werkgeluk.