Payroll in de zorg

De zorg is een sector in beweging. Logisch dat zorgorganisaties regelmatig behoefte hebben aan flexibiliteit. Bijvoorbeeld omdat er gezocht wordt naar vervanging vanwege ziekte of zwangerschap. Of omdat er tijdens een korte periode behoefte is aan extra ondersteuning. Als zorgorganisatie wil je natuurlijk wel op een verantwoorde manier omgaan met die flexibele arbeid in de zorg. Driessen denkt daar precies hetzelfde over.

Waarom payroll van Driessen uitkomst biedt in de zorg

We willen dat iedereen in de zorg werkgelukkig is. Daarom zetten wij, als formele werkgever van de mensen in jouw organisatie, werkplezier op 1. Dit doen we door alle medewerkers die via ons werken 5 werkbeloftes te doen.

Als je voor payroll via Driessen kiest, dan beloven wij medewerkers
 • Betekenisvol aan het werk te houden;
 • Te investeren in hun ontwikkeling;
 • Werkgelukkig te laten zijn;
 • Te kijken naar wie ze zijn en wat ze kunnen;
 • Financieel gezond en vitaal te houden.

Lees meer over onze 5 werkbeloftes

Gratis marktconsultatie aanbestedingen

Voor de meeste overheidsorganisaties geldt een aanbestedingsplicht voor payroll. Tijdens een vrijblijvende marktconsultatie leggen wij je uit waar jouw aanbesteding voor payroll binnen de overheid aan moet voldoen en waar je op moet letten bij het schrijven van je bestek.

Wat betekent goed werkgeverschap volgens Driessen?

Naast de focus op bovenstaande werkbeloftes, gaan wij nog verder. We bieden nooit een weekcontract aan, wél een contract voor onbepaalde tijd (ook mogelijk bij payroll-contracten). Ook betalen we de transitievergoeding automatisch uit voor alle payroll-medewerkers die daar recht op hebben. En loopt het payroll-contract voor een medewerker af? Dan zorgen wij voor bemiddeling en begeleiding naar een nieuwe functie.

In lijn met de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) hebben onze payroll-medewerkers recht op dezelfde arbeidsvoorwaarden als medewerkers die bij jouw organisatie in dienst zijn. Ondanks dat de pensioenregeling mag afwijken, geven wij de keuze om dit met een PFZW-pensioen gelijk te trekken. Op deze manier bieden we medewerkers gelijke arbeidsvoorwaarden en organisaties flexibiliteit.

Driessen: een goed werkgever met jarenlange ervaring

Driessen heeft bijna 30 jaar ervaring in de zorg. En daarom kennen we de geldende cao’s als onze broekzak. Kies je voor Driessen dan kun je er dus van op aan dat het juridisch werkgeverschap goed geregeld is. Maar dit is slechts een onderdeel van ons totale goed werkgeverschapspakket. Onze payroll-medewerkers kunnen namelijk ook nog rekenen op:

 • Persoonlijke groei

  Al onze payroll-medewerkers hebben toegang tot meer dan 500 e-opleidingen, webinars en podcasts via Skillstown, een ontwikkelkalender met (online) workshops en trainingen in hun regio, (loopbaan)testen en individuele opleidingen.

 • Ondersteuning bij vitaliteit

  Iedere payroll-medewerker kan met korting een sportabonnement afsluiten, een vitaliteitscheck doen en workshops over mentale en fysieke gezondheid volgen.

 • Financiële voordelen

  Indien gewenst regelen wij een perspectiefverklaring voor het verkrijgen van een hypotheek en bieden wij hulp bij financiële problemen. Daarnaast kunnen alle payroll-medewerkers gebruik maken van collectiviteitskorting bij zorgverzekeraar CZ en een uitruilregeling voor fiscaal voordeel.

Stel je vraag of maak een afspraak

Heb je een vraag over payroll of wil je specifieke informatie voor jouw organisatie? We geven je vrijblijvend advies.

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen over payroll in de zorg

Kies je voor een payroll in de zorg, dan zorgt jouw organisatie voor de werving en selectie van de medewerker. Wij zorgen voor het juridisch werkgeverschap én alle administratieve werkzaamheden.

Zorginstellingen zijn niet aanbestedingsplichtig omdat zij niet worden gefinancierd door de overheid. De uitzondering hierop zijn academische ziekenhuizen, omdat zij publiekrechtelijke instellingen zijn. De drempelwaarde (bedrag) exclusief btw is voor 2022 vastgesteld op € 215.000,- per 4 jaar.

De duidelijke kostprijzen van Driessen bestaan uit het bruto-uurloon en de overeengekomen factor om de personeelskosten te dekken. Daarbij kun je denken aan IKB, vakantiegeld, verlof, pensioen, ziekteverzuim, sociale lasten, verzekeringen en eventuele extra’s. Hierdoor blijft payroll, ondanks de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB), een aantrekkelijk alternatief.