Payroll in de zorg

In de sector zorg & welzijn is regelmatig behoefte aan flexibiliteit. Je zoekt vervanging vanwege ziekte of een zwangerschapsverlof. Of je kunt extra ondersteuning gebruiken, maar er is geen structurele formatieruimte. In die gevallen biedt payroll uitkomst. Wil je dit op een verantwoorde manier doen? Dan ben je bij Driessen aan het juiste adres.

Payroll via Driessen is verantwoorde payroll

Bij payroll zijn wij formeel werkgever van medewerkers die bij jouw organisatie werken. En dat voelt als een grote verantwoordelijkheid. Daarom hebben we goed werkgeverschap als de kern van onze dienstverlening gemaakt. Dit laten we onder andere zien met onze werkbeloften.

Met deze werkbeloften beloven we payroll-medewerkers én jouw organisatie dat we veel verder gaan dan we wettelijk verplicht zijn. Daarnaast doen we niet aan weekcontracten en behoort ook een payroll contract voor onbepaalde tijd tot de mogelijkheden. We betalen de transitievergoeding proactief uit voor alle payroll-medewerkers die daar recht op hebben. En loopt het payroll contract voor een medewerker af? Dan zorgen wij voor bemiddeling en begeleiding naar een nieuwe functie.

In lijn met de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) hebben onze payroll-medewerkers recht op dezelfde arbeidsvoorwaarden als medewerkers die bij jouw eigen organisatie in dienst zijn. Ondanks dat de pensioenregeling mag afwijken, geven wij de keuze om dit met een PFZW pensioen gelijk te trekken. Op deze manier bieden we medewerkers gelijke arbeidsvoorwaarden en organisaties flexibiliteit.

Gratis personeelsscan voor zorgorganisaties

Heeft jouw zorgorganisatie behoefte aan flexibiliteit op het gebied van personeel, maar weet je niet precies hoe je dit kunt regelen? Met de gratis personeelsscan helpen onze adviseurs je bij het maken van de eerste keuzes.

ja, ik wil meer weten

Gratis marktconsultatie aanbestedingen

Academische ziekenhuizen zijn aanbestedingsplichtig. Tijdens een vrijblijvende marktconsultatie leggen wij je uit waar jouw aanbesteding voor payroll aan moet voldoen en waar je op moet letten bij het schrijven van je bestek.

ja, ik wil meer weten

Driessen: een goed werkgever met jarenlange ervaring

Driessen heeft meer dan 27 jaar ervaring in de zorg. En daarom kennen we de geldende CAO’s als onze broekzak. Kies je voor Driessen dan kun je er dus van op aan dat het juridisch werkgeverschap goed geregeld is. Maar dit is slechts een onderdeel van ons totale goed werkgeverschapspakket. Onze payroll-medewerkers kunnen namelijk ook nog rekenen op:

  • Persoonlijke groei. Al onze payroll-medewerkers hebben toegang tot meer dan 500 e-opleidingen, webinars en podcasts via Skillstown, een jaarkalender met (online) workshops en trainingen in hun regio, (loopbaan)testen en individuele opleidingen.
  • Ondersteuning bij vitaliteit. Iedere payroll-medewerker kan met korting een sportabonnement afsluiten, een vitaliteitscheck en een preventief medisch onderzoek doen en workshops over mentale/fysieke gezondheid volgen.
  • Financiële voordelen. Indien gewenst regelen wij een perspectiefverklaring voor het verkrijgen van een hypotheek en hulp bij financiële problemen en het voorkomen van integriteitsschendingen. Daarnaast kunnen alle payroll-medewerkers gebruik maken van collectiviteitskorting bij zorgverzekeraar CZ en een uitruilregeling voor fiscaal voordeel.​

Stel je vraag of maak een afspraak

Heb je een vraag over payroll of wil je specifieke informatie voor jouw organisatie? We geven je graag vrijblijvend advies.

neem contact op

Veel gestelde vragen over payroll in de zorg

Kies je voor een payroll constructie in de zorg, dan zorgt jouw organisatie voor de werving en selectie van de medewerker. Wij zorgen voor het juridisch werkgeverschap en alle administratieve werkzaamheden.

Bij Driessen hanteren we duidelijke kostprijzen per medewerker. Die bestaat uit het bruto-uurloon en de overeengekomen factor om de personeelskosten te dekken. Daarbij kun je denken aan IKB, vakantiegeld, verlof, pensioen, ziekteverzuim, sociale lasten, verzekeringen en eventuele extra’s. Hierdoor blijft payroll, ondanks de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB), een aantrekkelijk alternatief.

Zorginstellingen zijn niet aanbestedingsplichtig omdat zij niet worden gefinancierd door de overheid. De uitzondering hierop zijn Academische Ziekenhuizen, omdat zij publiekrechtelijke instellingen zijn. De drempelwaarde (bedrag) exclusief BTW is voor 2021 vastgesteld op € 214.000 per 4 jaar.