Payroll via Driessen

Je hebt een kandidaat voor een vacature gevonden, maar je wilt het werkgeverschap uitbesteden. Dan biedt payroll de oplossing. Wil je dit op een verantwoorde manier doen? Dan ben je bij Driessen aan het juiste adres voor payroll in het onderwijs, de overheid of andere betekenisvolle sectoren.

Uitzendbureau in dienst van jou

Payroll is en blijft belangrijk voor organisaties in de overheid, het onderwijs en andere betekenisvolle sectoren. Want met payroll houd je grip op snel veranderende omstandigheden. Zoals de GGD die door de coronapandemie ineens veel extra, maar tijdelijke, medewerkers nodig had. Bij Driessen vinden we dat payroll ook moet werken voor de medewerkers. Daarom staan wij als werkgever in dienst van jouw payrollkrachten.

Niet alleen hebben payrollmedewerkers altijd dezelfde arbeidsvoorwaarden als jouw medewerkers in vaste dienst, maar als werkgever gaan we een stukje verder. Hoe? Door hun werkgeluk op 1 te zetten.

We doen medewerkers die via ons bij jouw organisatie aan de slag gaan deze 5 werkbeloftes
  • Hen betekenisvol aan het werk te houden.
  • Te investeren in hun ontwikkeling.
  • Ze werkgelukkig te laten zijn.
  • Te kijken naar wie ze zijn en wat ze kunnen.
  • Financieel gezond en vitaal te houden.

Lees meer over onze 5 werkbeloftes

Specialist voor payroll in betekenisvolle sectoren

Driessen werkt al bijna 30 jaar voor overheidsorganisaties, organisaties in het onderwijs en andere betekenisvolle sectoren. Daarom mogen wij ons met recht dé payroll-specialist in deze sectoren noemen. Actuele kennis over de geldende cao binnen jouw organisatie is bij ons dan ook gegarandeerd. We zorgen ervoor dat het juridisch werkgeverschap tot in de puntjes is geregeld. Maar dat is niet het enige. We zijn de formele werkgever voor medewerkers die bij jouw organisatie werken. Dat vinden wij een grote verantwoordelijkheid. Daarom is goed werkgeverschap de kern van onze payroll-dienstverlening.

Payroll voor de overheid

Bij de overheid is regelmatig behoefte aan flexibiliteit. Bijvoorbeeld omdat er vanwege een project meer personele capaciteit nodig is, maar er geen structurele formatieruimte is. 

Meer over payroll voor de overheid

Payroll in het onderwijs

Stel: de leerlingenaantallen lopen op, maar er is geen structurele formatieruimte. Verantwoorde payroll biedt dan uitkomst.

Meer over payroll voor het onderwijs

Dit zijn de voordelen van payroll

Payroll biedt uitkomst als er geen structurele formatieruimte is, maar externe inhuur wél mogelijk is. Of wanneer een vaste medewerker tijdelijk uitvalt en je binnen je eigen netwerk een kandidaat hebt voor vervanging.

Bij tijdelijk en flexibel personeel wil je gewoon dat alles goed en verantwoord geregeld is, zodat jij je kunt focussen op het primaire proces. Driessen ontzorgt je volledig in het werkgeverschap.

Een van de voordelen van payroll is dat de facturatie stopt bij ziekte. Je hebt als organisatie dus geen salariskosten als een medewerker ziek is. Bovendien is er geen ziektebegeleiding nodig (arbo-arts, casemanagement, verzuimconsulent en uitvoering wet Poortwachter) omdat Driessen dit regelt.

Driessen betaalt de premies voor werknemersverzekeringen (o.a. WW). Bij werkeloosheid vraagt de payroll-medewerker een WW-uitkering aan bij UWV.

De kostprijs bestaat uit het bruto-uurloon en de overeengekomen factor om de personeelskosten te dekken. Daarbij kun je denken aan IKB, vakantiegeld, verlof, pensioen, ziekteverzuim, sociale lasten, verzekeringen en eventuele extra’s.

Wil je meer weten over payroll?

Heb je een vraag over de payroll constructie in het onderwijs of wil je specifieke informatie? We geven je graag vrijblijvend advies.

Neem contact op

Onder andere deze organisaties kozen voor onze dienst payroll