Payroll via Driessen

Je hebt een kandidaat voor een vacature gevonden, maar je wilt het werkgeverschap uitbesteden. Dan biedt payroll de oplossing. Wil je dit op een verantwoorde manier doen? Dan ben je bij Driessen aan het juiste adres.

Specialist voor payroll in de publieke sector

Driessen werkt al meer dan 27 jaar uitsluitend voor organisaties in de overheid, het onderwijs en de zorg. Daarom mogen wij ons met recht payroll specialist in de publieke sector noemen. Actuele kennis over de geldende CAO binnen jouw organisatie in de overheid, het onderwijs of de zorg is bij ons gegarandeerd. Je kunt er dan ook vanuit gaan dat het juridisch werkgeverschap tot in de puntjes is geregeld. Maar dat is niet het enige.

Het zijn van de formeel werkgever van de medewerkers die bij jouw organisatie werken, vinden wij een grote verantwoordelijkheid. Daarom hebben wij goed werkgeverschap tot de kern van onze payroll-dienstverlening gemaakt.

Dit zijn de voordelen van payroll

Als er geen structurele formatieruimte is, maar externe inhuur wel mogelijk is. Of wanneer een vaste medewerker tijdelijk uitvalt en je binnen je eigen netwerk een kandidaat beschikbaar hebt voor vervanging.

Bij tijdelijk en flexibel personeel wil je gewoon weten dat het goed en verantwoord geregeld is, zodat jij je kunt focussen op het primaire proces. Driessen ontzorgt je in het volledige werkgeverschap.

De facturatie stopt bij ziekte. Daarom heb je als organisatie geen salariskosten van een zieke medewerker. Bovendien is er geen ziektebegeleiding nodig (arbo arts, casemanagement en verzuimconsulent en uitvoering wet Poortwachter) omdat Driessen dit regelt.

Driessen betaalt de premies voor werknemers- verzekeringen (o.a. WW). Bij werkeloosheid vraagt de payroll-medewerker een WW-uitkering aan bij UWV.

De kostprijs bestaat uit het bruto-uurloon en de overeengekomen factor om de personeelskosten te dekken. ​Daarbij kun je denken aan IKB, vakantiegeld, verlof, pensioen, ziekteverzuim, sociale lasten, verzekeringen en eventuele extra’s.

Onder andere deze organisaties kozen
voor onze dienst
payroll

Stel je vraag of maak een afspraak

Heb je een vraag over payroll of wil je specifieke informatie voor jouw organisatie? We geven je graag vrijblijvend advies.

neem contact op

Veel gestelde vragen over payroll

Kies je voor een payroll constructie in de overheid, dan zorgt jouw organisatie voor de werving en selectie van de medewerker. Wij zorgen voor het juridisch werkgeverschap en alle administratieve werkzaamheden.

Bij Driessen hanteren we duidelijke kostprijzen per medewerker. Die bestaat uit het bruto-uurloon en de overeengekomen factor om de personeelskosten te dekken. Daarbij kun je denken aan IKB, vakantiegeld, verlof, pensioen, ziekteverzuim, sociale lasten, verzekeringen en eventuele extra’s. Hierdoor blijft payroll, ondanks de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB), een aantrekkelijk alternatief.

Organisaties in de overheid en het onderwijs zijn vanaf een drempelwaarde verplicht om de inkoop van payroll aan te besteden. De drempelwaarde (bedrag) exclusief BTW is voor 2021 vastgesteld op € 214.000 per 4 jaar. Zorginstellingen zijn niet aanbestedingsplichtig omdat zij niet worden gefinancierd door de overheid. De uitzondering hierop zijn Academische Ziekenhuizen, omdat zij publiekrechtelijke instellingen zijn. Ook voor deze organisaties is de drempelwaarde exclusief BTW voor 2021 vastgesteld op € 214.000 per 4 jaar.