Online onboarding op maat

Het grondig en doordacht onboarden van nieuwe collega’s is vaak een onderbelicht onderdeel binnen het werving- en selectieproces. Meer dan ooit is het gedegen onboarden van nieuwe medewerkers essentieel. En tegenwoordig gebeurt het vaak volledig op afstand.

Een zachte landing op afstand

Ondanks dure employer branding campagnes en werving- en selectieacties, horen we geluiden dat organisaties nieuwe, langverwachte medewerkers vandaag de dag niet laten starten, omdat de onboardingsfase een drempel vormt.

Hoe zorg je voor een zachte landing, als je samen op afstand werkt? Wij stonden voor een zelfde uitdaging en ontwikkelden een online onboardingsprogramma.

ik wil graag meer weten

De 8 pijlers van onboarding

Bij Driessen hechten wij veel waarde aan goed werkgeverschap. Onboarding is daarbij essentieel. Aan de hand van 8 pijlers verwelkomen wij nieuwe collega’s tegenwoordig online, maar nog steeds op een persoonlijke én professionele manier.

Pré onboarding

Intensief contact voordat de medewerker daadwerkelijk aan de slag gaat, zorgt ervoor dat de toekomstige collega een beter beeld en gevoel krijgt bij de organisatie. Dit gaat verder dan enkel een contract opsturen.

Verwachtingen en verrassingen

Het is essentieel dat de nieuwe collega helder heeft wat er wanneer van hem of haar wordt verwacht. Maak een periodieke planning en bespreek deze samen vooraf. De kunst is om de verwachtingen van de nieuwe collega te overtreffen. Om die reden hebben we een aantal verrassingselementen in het programma opgenomen. Positieve aandacht is hierin het keyword.

Eerste werkdag

Onze CEO verwelkomt alle nieuwe collega’s digitaal en neemt hen mee in onze waarden en gezamenlijke doelstellingen. Samen met alle nieuwe collega’s kijkt hij terug, maar vooral vooruit.

Connectie

Zorg ervoor dat de medewerker weet bij wie hij of zij terecht kan. Met wie ga je samen de klus klaren en wie zijn de sleutelpersonen binnen en eventueel buiten de organisatie? Bij wie ga je horen en voor wie doe je dit?

Cultuur

Work is more than a job. Mooi om dit vanuit de bovenstaande rollen in beeld te brengen.

Tools

Tegenwoordig belangrijker dan ooit. Neem nieuwe collega’s mee op een digitale rondleiding. Of nog beter: vraag experts van de technische afdeling om dit te doen. Waar vind je wat, hoe werkt dat. Op deze manier wordt er direct verbinding gelegd en worden een flink aantal drempels weggenomen.

Begeleiding

Alles wat aandacht krijgt groeit en bloeit. Een aangewezen buddy fungeert naast de direct leidinggevende als aanspreekpunt en neemt de collega mee in de basiskennis. Specialisten vlieg je in om hun verhaal digitaal te verkondigen.

Evaluatie

Vraag en geef feedback, vergeet hierbij de buddy niet te betrekken. Plan formele en informele momenten vast in.

Collega Najat Zaidi over haar ervaringen

Wat ging er door jou heen toen je hoorde dat je was aangenomen bij Driessen en dat je mocht starten tijdens de corona crisis?
Gaaf! Dat Driessen mij heeft aangenomen in de corona crisis laat zien dat je ondanks tegenslagen positief kan blijven ontwikkelen als organisatie in de groei van je medewerkers.

Hoe zag je het voor je hoe het zou zijn om te starten in deze periode?
In eerste instantie dacht ik: dit gaat wel een uitdaging worden. Een nieuwe baan en dan ook op afstand ingewerkt worden met verschillende systemen waar ik nooit eerder mee heb gewerkt en nieuwe collega’s die ik niet ken.

Wat zijn je ervaringen? Viel het mee of tegen? Of misschien wel allebei?
Ik heb er echt een mooie beleving aan overgehouden. Het is fijn dat er zoveel aandacht aan het inwerk programma is besteed. Er is tijd genomen voor de kennismakingen met collega’s, de warm welkom video’s, de modules waarbij je mee word genomen in het vak en de uitleg van systemen. Mijn ervaring hiermee is dat ik een warm welkom heb gehad, waarbij het voor mij voelt alsof ik met de meeste collega ’s al persoonlijk kennis heb gemaakt. De systemen zijn door de uitleg waarin je wordt meegenomen makkelijk in gebruik te nemen. Ik zit nu in mijn 4e werkweek en ik voel me al helemaal op mijn plek. Ik heb er heel veel zin in en kijk uit naar een mooie tijd binnen Driessen!