Overstap naar het basisonderwijs als zij-instromer

Doe je nu ander werk, maar droom je van een baan in het basisonderwijs? Omdat je merkt dat je iets mist? Dat begrijpen wij. Want meer betekenis in je werk vind je in het basis- en speciaal onderwijs. Met jouw werk maak je het verschil voor jonge kinderen. Jij helpt ze (beter) leren lezen of rekenen, meer zelfvertrouwen te krijgen of socialer te worden. Wil jij werken in het basisonderwijs, maar heb je een andere hbo- of wo-opleiding afgerond? Dan kun je misschien wel zij-instromer worden.  

Solliciteren als zij-instromer

Wil je in aanmerking komen voor het zij-instroomtraject leraar basisonderwijs? Dan is de eerste stap solliciteren op een vacature voor zij-instromer. Als er op dit moment geen vacatures openstaan voor zij-instromer, maak dan een vacaturealert aan en je blijft op de hoogte.

Bekijk zij-instroom vacatures

Samenwerking hogescholen

Wij hebben een samenwerking met Fontys Hogeschool Kind en Educatie en met Saxion Hogescholen. Bij het kwalitatief hoogwaardige zij-instroomtraject van deze opleiders behaal je binnen maximaal 2 jaar je bevoegdheid en voldoe je als afgestudeerde zij-instromer aan dezelfde criteria als een ‘reguliere’ pabo-student. 

Het zij-instroom traject

Heb je in principe de baan als zij-instromer? Dan gaan we samen het geschiktheidsassessment voorbereiden. Als je het geschiktheidsassessment behaald hebt, bieden wij jou een arbeidsovereenkomst voor twee jaar met vaste uren. Samen met het schoolbestuur zorgen wij voor een leerwerkplek van minimaal 3 maanden en maximaal 2 jaar. 

Tijdens de opleiding geef je les in meer dan één klas en liefst ook op meer dan één school. Overdag sta je voor de klas en in de avonduren volg je de opleiding bij Fontys Kind en Educatie of Saxion Hogescholen. Eén avond per week zit je zelf in de schoolbanken en daarnaast moet je rekening houden met thuisstudie. Je kunt daarnaast ook rekenen op uitgebreide begeleiding vanuit Driessen.  

Je sluit jouw zij-instroomtraject af met een bekwaamheidsonderzoek, dat door Fontys Kind en Educatie of Saxion Hogescholen wordt verzorgd. Als je dat behaalt, heb je je lesbevoegdheid binnen!

Aan de slag als zij-instromer in het basisonderwijs?

Overweeg jij de stap te maken naar het basis- of speciaal onderwijs? Bekijk dan onze vacatures of maak een vacaturealert aan. Meer weten? Neem gerust contact met ons op.