Het Klasse! traineeship. Een stevige (her)start in het primair onderwijs

Kinderen begeleiden om zich te ontwikkelen. Die roeping, die zit in je. Je pabo-diploma heb je. Maar dan. Vind je de stap naar meteen een eigen klas een spannende? Dan is ons Klasse! traineeship iets voor jou. Tijdens het tweejarige traineeship werk je op verschillende basisscholen en volg je tegelijkertijd een uniek coachings- intervisie en trainingstraject. Hiermee ben je verzekerd van een stevige (her)start in het primair onderwijs. 

Het Klasse! traineeship in een notendop

  • Een contract voor 0,8 – 1,0 fte voor twee jaar;
  • Een uniek leer-werktraject met onder andere een persoonlijke coach;
  • De mogelijkheid om ervaring op te doen bij verschillende basisscholen;
  • Salaris en verlof conform CAO PO, inclusief 13e maand;
  • Reiskostenvergoeding van €0,19 per kilometer;
  • Aantrekkelijke kortingen op bijvoorbeeld sport & wellness en diverse verzekeringen.

Zo werkt het

Op dit moment bieden we een traineeship aan speciaal voor startende leerkrachten en herintreders. Je werkt 0,8 tot 1,0 fte op verschillende bassischolen in jouw regio, waar je langdurige vervangingen invult van minimaal 6 weken. Als leerkracht vervul je alle werkzaamheden die horen bij het draaien van een klas. Tijdens dit traject word je uitstekend begeleid door ervaren professionals uit het onderwijs. Dit unieke traject bestaat uit coaching, intervisie en training en e-learning.

Coaching

Als trainee word je gekoppeld aan een persoonlijk coach; een ervaringsprofessional die jou ondersteunt bij de uitdagingen die je als startende leerkracht tegenkomt. Samen formuleren jullie jouw persoonlijke leerdoelen (POP) die dienen als een kompas voor jouw ontwikkeling. Op basis van regelmatige lesbezoeken en tussentijdse evaluatiemomenten ontvang je waardevolle feedback om jouw pedagogisch-didactische vaardigheden verder te ontwikkelen.
 

Intervisie

Ieder schooljaar starten meerdere leerkrachten dit traineeship. Twee keer per jaar organiseren we intervisiebijeenkomsten met jouw collega-trainees om ervaringen uit te wisselen, casussen te behandelen, eventuele vragen te beantwoorden en elkaar verder op weg te helpen. De intervisies leveren altijd weer waardevolle inzichten op om in de praktijk toe te passen en zijn ook heel gezellig.

Training en e-learning

Op vier woensdagmiddagen komen alle trainees op het hoofdkantoor van Driessen in Helmond samen voor een training. Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld: omgaan met feedback en kinderen en hun gedrag. Deze workshops worden geleid door professionals in het vak. Daarnaast heb je de beschikking tot een online opleidingsprogramma van Skillstown waar je zelfstandig kunt werken aan onderwerpen als 21th century skills, didactiek, leervormen, pedagogiek.

Voor het Klasse! traineeship werken wij samen met Willemijn Sas; voor advies, begeleiding, trainingen en (team)coaching voor en door onderwijsprofessionals. Omdat de trainers en coaches van Willemijn Sas zelf werkzaam zijn in het onderwijs, spreken zij de taal als geen ander en kunnen zij je optimaal begeleiden.

Kim Nuijten

Interview

Klasse! trainee Kim over haar ervaringen 

Sinds ik ben afgestudeerd in 2008 heb ik helaas nooit echt de kans gehad om ervaring op te doen. De banen lagen destijds niet voor het oprapen. Later waren er af en toe vacatures, maar door mijn gebrek aan ervaring maakte ik helaas geen kans. Toen ik de vacature zag voor het traineeship wist ik meteen dat het iets voor mij was. Op deze manier zou ik een kans krijgen om toch het onderwijs in te kunnen gaan en ervaring op te kunnen doen. Eerst heb ik even getwijfeld of ze wel op zoek waren naar een ‘herintreder’, maar dat bleek gelukkig zo te zijn!

Het feit dat ik bij een traineeship begeleiding krijg en er altijd iemand is die je kan raadplegen vind ik een pluspunt. Ook de trainingen zijn zeer welkom, omdat ik op die manier mijn kennis weer een boost kan geven. Ik hoop dan ook vooral veel ervaring te kunnen opdoen en te kunnen leren van anderen. Van zowel de andere trainees als van de ervaren leerkrachten en de mensen van het Klasse! team.

Mijn advies aan jonge professionals in het onderwijs? Zorg ervoor dat je niet in het diepe wordt gegooid. Er komt ontzettend veel op je af en er wordt veel van je gevraagd. Het is zo zonde dat startende leerkrachten na 3 tot 5 jaar iets anders gaan doen, omdat ze de druk niet aankunnen. Begeleiding of iemand waar je op terug kan vallen is heel belangrijk.

* verplicht veld

Enthousiast geworden?

Ben je in het bezit van een Pabo-diploma en enthousiast over het Klasse! traineeship. Dan komen wij graag met je in contact. Laat je gegevens achter via onderstaand formulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Persoonsgegevens
Je actuele CV
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: txt, rtf, pdf, doc, docx, odt, ppt, pptx, odp, xls, xlsx, ods.
Eventuele opmerking
Ik ga ermee akkoord dat mijn gegevens worden verwerkt volgens het privacy statement.
CAPTCHA