Overstappen naar de VVT zorg als zij-instromer

Doe je nu ander werk, maar wil je je hart volgen en als verzorgende IG gaan werken in een verpleeghuis, verzorgingshuis of de thuiszorg (VVT)? Omdat je merkt dat je iets mist? Dat begrijpen wij. Want meer betekenis in je werk vind je in de zorg. Met jouw werk maak je het verschil voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen wonen. Of je helpt mensen zodat ze thuis kunnen blijven wonen. Jij zorgt er bijvoorbeeld voor dat mensen hun medicatie krijgen, helpt ze met douchen of met dagelijkse bezigheden zoals aankleden en eten. Wil jij werken als verzorgende IG en heb je een diploma helpende of een ander diploma op minimaal mbo 3 niveau? Via een uniek zij-instroom traject kun je al werkend worden opgeleid. Leren en gelijk een salaris verdienen.

Bekijk zij-instroom vacatures

Samenwerking mbo

Wij hebben een samenwerking met dé mbo-opleider voor de zorgsector. Bij het kwalitatief hoogwaardige zij-instroomtraject behaal je binnen veertien maanden het wettelijk erkend diploma Verzorgende IG niveau 3.

Solliciteren als zij-instromer VVT zorg

Wil je in aanmerking komen voor het zij-instroomtraject verzorgende IG? Dan is de eerste stap solliciteren op een vacature voor zij-instromer. Als er op dit moment geen vacatures openstaan voor zij-instromer, maak dan een vacature alert aan en je blijft op de hoogte.

Wij gaan met jou in gesprek over jouw wens om in de zorg te gaan werken. Met een beroepsbeeldscan krijg je meer inzicht in wat het werken in de zorg inhoudt. Ook is het mogelijk om echt te proeven aan het vak door een paar dagen in de praktijk mee te lopen Met de opleider volgt een intakegesprek en een talentscan. Er wordt gekeken naar jouw sterke en aandachtspunten en op basis daarvan wordt een maatwerk begeleidingsprogramma opgesteld.

Zij-instromer zorg vacatures

Het opleidingstraject

Tijdens het opleidingstraject krijg je een leer-arbeidsovereenkomst met Driessen voor de duur van 18 maanden en voor minimaal 24 uur per week. Driessen betaalt jouw opleidingskosten. Je gaat 1 dag per week naar school voor de theorie en daarnaast werk je minimaal 20 uur per week in de praktijk. Je bent geen stagiaire, maar een collega die naarmate de tijd vordert, steeds breder wordt ingezet. Reken op intensieve begeleiding vanuit de opleider, de zorginstelling waar je werkt en Driessen.

Tijdens het opleidingstraject zijn er diverse theorie- en praktijkexamens. Het eindexamen bestaat uit een beroepsgerichte opdracht en een eindgesprek. Als je dat behaalt, heb je diploma Verzorgende IG niveau 3 binnen!

Zij-instromerstraject verzorgende IG niveau 3 in het kort
  • Goede screening of het werken in de zorg wel bij jou past.
  • Uniek versneld opleidingstraject.
  • In 14 maanden een erkend mbo-diploma verzorgende IG niveau 3.
  • Een leer-arbeidsovereenkomst voor minimaal 24 uur per week terwijl je minimaal 20 uur werkt.
  • Begeleiding die bij jou past.
  • Driessen betaalt de opleidingskosten.
  • Jouw werkgeluk staat centraal.

Wil jij aan de slag in de VVT zorg? Neem contact op voor meer informatie.

Overweeg jij de stap te maken naar een verpleeghuis, verzorgingshuis of de thuiszorg? Bekijk dan onze vacatures of maak een vacaturealert aan. Meer weten? Neem gerust contact met ons op.