Ervaring van Dylan

Wij zijn altijd op zoek naar talent en kijken niet alleen naar een cv

Dylan (24) solliciteerde op een softwarevacature bij Driessen, maar hij had geen werkervaring en zijn zelfvertrouwen en autisme stonden hem in de weg. “Ik vond het heel spannend om te solliciteren. Ik was bang dat ik zonder gerelateerde diploma’s en zonder werkervaring geen schijn van kans had. Daardoor werd ik onzeker en legde de lat heel hoog voor mezelf,” vertelt Dylan. Johnny, manager software development, zag dit anders. “Ik wilde hem een eerlijke kans geven. Wij zijn altijd op zoek naar talent en kijken daardoor niet alleen naar een cv. Daarom hebben we hem een aantal opdrachten gegeven waardoor hij kon laten zien wat hij in zijn mars had.”

Pokémonapp

Eén van die opdrachten was het ontwikkelen van een app. Dylan: “Ik kreeg de opdracht om een om een Pokémonapp te maken. Dit is een applicatie waarbij gebruikers hun Pokémondek kunt zien en uitbreiden. Ik heb goed gekeken naar het design en de gebruiksvriendelijkheid van de app” En met succes. Johnny was zo enthousiast dat deze opdracht onderdeel is geworden van elke sollicitatie binnen zijn team.

Zijn talent

Dylan: “Ik heb geen opleiding gevolgd op het gebied van programmeren. Ik heb het eigenlijk mezelf aangeleerd.” Dat viel Johnny ook op: “Het is heel mooi dat hij zo veel talent heeft voor programmeren. Ik was echt onder de indruk.” Daarom heeft Johnny hem een proefplaatsing van twee maanden aangeboden. Tijdens deze proefplaatsing ging Dylan met zijn eigen projecten aan de slag en kreeg daarbij veel begeleiding van het development team. “Ik kreeg de ruimte om mijn eigen projecten te doen, zodat ik rustig, en op mijn eigen tempo, kon ‘oefenen’,” vertelt Dylan. “De ruimte die ik van Johnny en het team kreeg, vond ik erg fijn en gaf me zelfvertrouwen” gaat Dylan verder.

Coaching

Dylan is een mooie aanwinst voor ons. Wij gunnen hem natuurlijk een fijne en vooral leerzame carrière en daarom blijven we hem zolang het nodig is begeleiden. Fleur, jobcoach: “Ik hoorde het verhaal van Dylan en werd meteen enthousiast. Vanaf van het eerste sollicitatiegesprek heeft Johnny me aangehaakt en ben ik in contact met Dylan.” Samen zijn ze aan de slag gegaan om leerdoelen op te stellen. Door wekelijks contact te blijven houden, zorgen we voor een veilige plek waar Dylan kan groeien. “We zorgen er samen voor dat zijn zelfvertrouwen op peil blijft door wekelijks te evalueren, zaken in perspectief te zetten en door te kijken hoe hij kleine stapjes kan zetten in plaats van te grote stappen,” zegt Fleur.

De warmte van de afdeling software

Dylan kwam in een warm bad terecht: “Alle collega’s hielpen me waar nodig, hadden geduld en gaven me complimenten. Daar groeide mijn zelfvertrouwen enorm van,” vertelt hij. Dat is precies wat hij nodig had. Johnny: “Het maakt me trots dat mijn team zich zo om Dylan bekommerde. Ze zagen dat hij het af en toe moeilijk had en kwamen naar me toe om te vragen hoe ze hem het beste konden helpen. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen.”

Het contract

Sinds kort heeft team software er officieel een teamlid bij. “We hebben hem meteen een jaarcontract aangeboden. Een proeftijd was niet meer nodig, want hij heeft zichzelf bewezen,” zegt Johnny. Hij is nu een volwaardig lid van team software. Ook Fleur is apetrots: “Hij heeft dit echt helemaal zelf gedaan en daar mag hij trots op zijn.”

Wil jij net als Dylan bij Driessen aan de slag?

Werken bij Driessen