Veelgestelde vragen

Ben je op zoek naar werk of ben je in dienst bij Driessen? Dan kunnen wij ons voorstellen dat je vragen hierover hebt. In onderstaand overzicht zie je enkele veelgestelde vragen & antwoorden. Hopelijk is daarmee je vraag beantwoord en anders horen we natuurlijk graag van je.

Ik ben op zoek naar werk en heb een vraag 

Je kunt je hier online inschrijven bij Driessen. Maak een gratis persoonlijk Mijn Driessen account aan. Met dit account kun je makkelijk en snel reageren als jouw ideale baan voorbijkomt. Ook kunnen onze recruiters jou dan vinden wanneer zij een interessante vacature hebben die aansluit op jouw wensen en profiel. Heb je hulp nodig bij je inschrijving? Je kunt je ook inschrijven bij één van onze locaties. 

Wij bieden verschillende functies aan in de meest betekenisvolle sectoren van Nederland, zoals de overheid of het onderwijs. Dit loopt van groenmedewerkers tot klantenservice en van docenten tot ICT. Kijk hier voor het aanbod vacatures

Een goed salaris? Check! Pensioen? Zeker weten! Collectiviteitskorting? Ja hoor! Als je bij Driessen aan de slag gaat, weet je zeker dat alles goed geregeld is. Wij onderscheiden ons als uitzendwerkgever door in dienst van jou te staan. Daarom spreken we vijf werkbeloftes naar je uit als je via ons gaat werken. Beloften die verder gaan dan een contract. Denk bijvoorbeeld aan korting op de sportschool, collectiviteitskorting op je zorgverzekering en gratis trainingen. Lees hier alles over onze werkbeloftes.

Je kunt solliciteren op de pagina van de vacature via de groene "Solliciteer direct" knop. Maak een gratis account aan of solliciteer zonder account. Met een account kun je makkelijk en snel reageren als jouw ideale baan voorbijkomt. Ook kunnen onze recruiters jou vinden wanneer zij een interessante vacature hebben die aansluit op jouw wensen en profiel. Bekijk hier al onze vacatures.

Je kunt direct reageren op een vacature die bij jou past, je ontvangt zo snel mogelijk een reactie van ons. Na een positieve kennismaking plannen we een vervolggesprek. Daarbij gaan we dieper in op o.a. jouw achtergrond en competenties. Is er een wederzijdse klik, dan ga je in gesprek met de opdrachtgever. We stellen je dan, met jouw goedkeuring, voor bij de opdrachtgever. Als er positief antwoord komt, ga je op sollicitatiegesprek bij de opdrachtgever. Als er een wederzijdse klik is word je een contract aangeboden door Driessen. We bespreken de arbeidsvoorwaarden en regelen je overeenkomst. Je tekent dan een overeenkomst bij ons. Wij zijn je officiële werkgever. 

Formeel gezien is Driessen je werkgever, maar in de praktijk heb je veelal te maken met je opdrachtgever en leidinggevende. Zij zijn je dagelijkse aanspreekpunt voor o.a. operationele vragen. Voor vragen over o.a. je overeenkomst, salarisuitbetaling, ziekmelding, opleidingen en soortgelijke zaken kun je terecht bij jouw contactpersonen bij Driessen. 

We zijn actief op zoek naar mensen met diverse achtergronden. Weet je niet zeker of je een match bent, maar ben je gemotiveerd? We willen graag weten wie je bent en wat je te bieden hebt! Je mag ook altijd contact opnemen met de contactgegevens die bij de vacature vermeld staan.

Maak hier een vacature alert aan en bevestig deze via de link die we je mailen. Je ontvangt dan automatisch een e-mail als er nieuwe vacatures zijn gepubliceerd die voldoen aan jouw zoekcriteria. 

Ik werk via Driessen en heb een vraag

Je ontvangt afhankelijk van de afspraken met de opdrachtgever een uitzend-, detacherings- of payrollovereenkomst. Bij een goede match is er een mogelijkheid om na een bepaalde tijd rechtstreeks in dienst te treden bij de opdrachtgever. In sommige gevallen kom je direct in dienst bij de opdrachtgever.

 

Afhankelijk van de duur van je arbeidsovereenkomst kan het zijn dat hier een proeftijd in is opgenomen, en dit beïnvloedt ook de duur hiervan. Dit kan 1 of 2 maanden zijn. Wanneer je een proeftijd hebt is dit terug te vinden in de overeenkomst die je hebt ontvangen. 

De opzegtermijn die op jou van toepassing is hangt af van het type contract dat je hebt. Hiervoor verwijzen we naar je arbeidsovereenkomst. Bij specifieke vragen neem contact op met jouw vaste contactpersonen. 

Je vakantiedagen en alle andere reserveringen die je tijdens je dienstverband hebt opgebouwd worden automatisch uitbetaald bij uitdiensttreding. Dit noemen we de eindafrekening.

Afhankelijk van je opdrachtgever en arbeidsovereenkomst kan er sprake zijn van wekelijkse, vierwekelijkse of maandelijkse uitbetaling.

Arbeidsovereenkomst met weekverloning
Je salaris wordt verwerkt op dinsdag. Uiterlijk woensdag wordt het bedrag naar je bank gestuurd (indien de uren op maandag vóór 12.00 uur zijn goedgekeurd door jouw opdrachtgever of als de uren door jouw opdrachtgever naar Driessen zijn gestuurd). Vervolgens verwerkt de bank de betaling binnen twee werkdagen.

Arbeidsovereenkomst met vierwekelijkse verloning
Bij een vierwekelijkse uitbetaling ontvang je iedere 4 weken op dezelfde dag je salaris. Je salaris wordt iedere 4 weken verwerkt op dinsdag en uiterlijk woensdag naar je bank gestuurd. Vervolgens verwerkt de bank de betaling binnen twee werkdagen. Dit betekent dat de datum waarop er wordt uitbetaald altijd anders is.

Arbeidsovereenkomst met maandverloning
Bij een maandelijkse uitbetaling ontvang je iedere maand op dezelfde datum je salaris. De betaling gaat op elke 21e van de maand naar de bank. Valt de 21e op een zaterdag of zondag, dan wordt de betaling op de vrijdag ervoor naar de bank verstuurd. Vervolgens verwerkt de bank de betaling binnen twee werkdagen.

Mocht je niet weten welke regeling bij jou van toepassing is, neem dan contact op met jouw contactpersoon.

Wanneer je geen salaris hebt ontvangen maar deze wel had verwacht, kun je contact opnemen met je vaste contactpersonen van Driessen (contactgegevens staan onder "contact”). Zij kijken wat er aan de hand is en lossen dit samen met jou op. 

Door in te loggen in je Mijn Driessen-account op www.driessen.nl vind je al jouw loonstroken. De jaaropgave is beschikbaar per medio februari.  

Dit is terug te vinden in je Mijn Driessen account. Onder loonstroken & jaaropgaven vind je een complete uitleg van je loonstrook.

Je kunt je keuze voor het toepassen of wijzigen van loonheffingskorting regelen via Mijn Driessen. Je kunt je keuze voor het al dan niet toepassen van de loonheffingskorting wijzigen onder Mijn gegevens & cv  

De jaaropgave is vanaf medio februari beschikbaar om te downloaden. Je logt hiervoor in op je Mijn Driessen-account. Let op! Het is mogelijk dat je meerdere (verschillende) jaaropgaven ontvangt vanwege verschillende overeenkomsten. 

Een feestdag wordt uitbetaald als:

  • je minimaal 7 van de 13 weken voorafgaand aan de feestdag op diezelfde dag gewerkt hebt of;
  • indien je korter in dienst bent wordt er gekeken of je meer dan de helft van de weken gewerkt hebt op de desbetreffende dag.

Voorbeeld bij minimaal 13 weken in dienst: 
Hemelvaartsdag valt op een donderdag. Jij hebt recht op een feestdaguitbetaling als je de afgelopen 13 weken minimaal 7 keer gewerkt hebt op een donderdag.   

Voorbeeld korter dan 13 weken in dienst:  
Hemelvaartsdag valt op een donderdag. Stel jij bent 6 weken in dienst, dan moet je minimaal 4 keer op donderdag hebben gewerkt om recht te hebben op een feestdaguitbetaling.

Let op: Werk jij op basis van roosteruren dan gelden er andere regels. 

De hoogte van de vergoeding hangt af van de geldende reiskostenregeling van jouw opdrachtgever. Dit vind je terug in je arbeidsovereenkomst + bijbehorende bijlagen. 

De vergoeding hangt af van de geldende reiskostenregeling van jouw opdrachtgever. Dit vind je terug in je arbeidsovereenkomst + bijbehorende bijlagen. 

Kosten zoals reiskosten kun je declareren in je Mijn Driessen account. Log in en ga in je account naar Uren schrijven & declaraties. Hier voor je de declaratie in.

We maken bij Driessen onderscheid in week-of maandverloning. Kijk hieronder bij wat voor jou van toepassing is.

Arbeidsovereenkomst met weekverloning

Declaraties moeten op maandag vóór 12.00 uur geaccordeerd zijn door de opdrachtgever.

Arbeidsovereenkomst met maandverloning

Declaraties moeten uiterlijk op de 15e van de maand bij ons verwerkt zijn 

StatusBetekenis
Afwachting akkoord door opdrachtgeverDe medewerker heeft de declaraties verzonden naar opdrachtgever.
Verzonden naar DriessenDe opdrachtgever heeft akkoord gegeven voor de declaraties en verzonden naar Driessen.
Akkoord DriessenDe declaraties zijn akkoord bevonden door Driessen en klaar om gereed gemeld te worden. Wanneer een declaratie door Driessen geboekt is, dan is een declaratie meteen Akkoord. Wanneer een declaratie door de opdrachtgever is ingestuurd dan moet Driessen deze nog accorderen.
GereedDe declaraties zijn gereed gemeld en klaar om verwerkt te worden door Driessen.
VerwerktDe declaraties zijn verwerkt en zijn/ worden uitbetaald
VervallenDe declaraties zijn verwijderd na gereed melding. Indien de declaraties voor gereed melding verwijderd worden, dan verdwijnt deze uit de lijst
Niet verzonden naar opdrachtgeverDe medewerker is bezig met het invullen van de declaraties en heeft deze nog niet verzonden naar de opdrachtgever.
Niet akkoord opdrachtgeverDe opdrachtgever heeft geen akkoord gegeven voor de declaraties. De medewerker moet de declaraties aanpassen of een nieuwe aanmaken.
Niet akkoord DriessenDriessen heeft geen akkoord gegeven voor deze declaratie.

Driessen maakt hierin onderscheid tussen maandverloning en weekverloning. Krijg jij wekelijks uitbetaald dan wordt jouw vakantiegeld uitbetaald in de eerste volle week van juni. Bij maandverloning wordt je vakantiegeld uitbetaald met het salaris van de maand mei. 

Dit is afhankelijk van welke soort overeenkomst je hebt. Neem hiervoor contact op met jouw vaste contactpersonen. 

Of je een thuiswerkvergoeding ontvangt en de hoogte daarvan hangt af van de geldende regeling van jouw opdrachtgever. Dit vind je terug in je arbeidsovereenkomst + bijbehorende bijlagen.

Als er een VOG nodig is voor jouw functie dan ontvang je vanuit ons de link naar Dienst Justis om jouw VOG aan te vragen. Vraag deze nooit op eigen initiatief aan. 

Dit is afhankelijk van de manier waarop jouw arbeidsovereenkomst is beëindigd. Neem hierover contact op met jouw vaste contactpersonen.

Indien je recht hebt op een transitievergoeding wordt deze uiterlijk binnen 3 maanden na uit dienst treden aan jou uitbetaald. 

Via Driessen kun je gebruik maken van de zogenaamde uitruilregeling. De uitruilregeling is gebaseerd op het ruilen van arbeidsvoorwaarden, waarbij je een belaste bron verruilt voor een belastingvrij doel. Dit levert jou fiscaal voordeel op. Aan het eind van het jaar en/of bij uit dienst treden komt er een actie beschikbaar in jouw persoonlijke Mijn Driessen account. Deze actie is het uitruilformulier. Lees hier alles over de uitruilregeling. 

Het brutoloon gaat omlaag en het nettoloon gaat omhoog. Dit heeft wel degelijk invloed op uitkeringen en/of toeslagen. Wil je weten wat dit voor jou betekent neem dan contact op met het UWV of de Belastingdienst. 

Wat de keuzeregeling inhoudt kun je terugvinden in jouw Mijn Driessen account onder Tips & Advies> Vitaal & Financieel gezond > Keuzeregeling. 

Wij nemen iedere klacht serieus. Als flexibele medewerker heb je het recht om klachten en misstanden te melden, zowel binnen Driessen als bij jouw opdrachtgever. Het kan hierbij gaan om misstanden als fraude, omkoping of discriminatie. We begrijpen dat het melden van zulke zaken best spannend kan zijn, maar het is erg belangrijk dat we op de hoogte zijn van eventuele problemen zodat we kunnen ingrijpen. Onze klokkenluidersregeling biedt een veilige manier om problemen aan te kaarten. Lees meer. 

Ik ben werkgever/​opdracht­gever en heb een vraag

Werken in de overheid, het onderwijs of andere betekenisvolle sectoren vraagt om aanpassingsvermogen, flexibiliteit en wendbaarheid. Ook in het personeelsbestand. Driessen helpt hierbij door het verbinden van mens en werk. Deze diensten bieden wij aan:

  • Uitzenden
  • Detacheren
  • Payroll
  • Werving & selectie

Lees hier alles over onze diensten.

Om onze kwaliteit te borgen, zijn wij in het bezit van verschillende certificeringen en lidmaatschappen. Wij lichten graag toe wat deze certificeringen inhouden en waarom wij dit belangrijk vinden. Lees hier alles over onze certifice­ringen en lidmaatschappen.