terug

Teambuilding op afstand, de beste ideeën op een rij

Gelukkig hoeven we niet meer iedere dag thuis te werken als we dat niet willen, maar werken op afstand is wel ‘polulair’ geworden. Ook teambuilding op afstand is daardoor geen uitzondering meer, maar hoe pak je dat aan? Wij geven je graag wat teambuildingtips op afstand!

Teambuilding op afstand door online Bingo

Je denkt nu vast aan je opa en oma maar Bingo kan echt leuk zijn voor teambuilding op afstand. Het enige wat je hoeft te doen is zorgen voor leuke prijzen (check je zolder even) en voldoende bingokaarten die je digitaal kunt delen. Je zorgt voor een goede video-bel-verbinding (bijvoorbeeld via Teams of Zoom) en verder is het eigenlijk hetzelfde als een ouderwets potje bingo.

Bij prijzen die je van zolder geplukt hebt duurt het even tot je ze kunt overhandigen aan de winnaars maar je kunt natuurlijk ook voor waardebonnen gaan. De code hiervan deel je makkelijk online met de winnaars. 

Teambuilding door quiz op afstand

Op afstand quizzen is ook een goede optie voor teambuilding. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de tool van Kahoot!. Hier kun je zelf een quiz samenstellen, bijvoorbeeld met vragen over je collega’s of het bedrijf waar je werkt. Zorg daarnaast voor een goede video-bel-verbinding en laat iedereen inloggen op Kahoot!. Je kunt dit ook uitbesteden aan bijvoorbeeld Uitjesbazen.

Didgames heeft een heuse Corona Pubquiz ontwikkeld. Hier zitten zelfs geluidsfragmenten bij en je kunt het met z’n tweeën spelen maar ook met 99 man. Pubquiz.nl heeft ook een kant en klare quiz. De livestream hiervan gaat via Facebook en wordt op dinsdag, vrijdag en zondag gespeeld. Daarnaast hebben zij “doe het zelf pakketten” die je via Zoom of Teams kan presenteren/ spelen. 

Uitjesbazen

Ik noemde ze zojuist al even, Uitjesbazen. Zij bedachten naast een online quiz ook een online versie van het spel Crazy 88. Normaal gesproken speel je dit met collega’s in een stad en krijg je via een speciale app 88 opdrachten doorgestuurd. Nu hebben ze iets bedacht waardoor je het spel thuis kan spelen en de mafste dag van je leven beleeft. Op veilige afstand van elkaar. Je hebt hiervoor alleen de app van Uitjesbazen nodig. 

Uitjesbazen organiseert normaal gesproken ook het Nederlands kampioenschap Escape Room, maar dat ligt nu ook stil. Via de site van Uitjesbazen kun je nu een online versie aanvragen. Je krijgt dan een pakketje opgestuurd met een bordspel en een kluisje met cijferslot. Je sluit jezelf echt thuis op door de deuren op slot te doen en de sleutel in de kluis te stoppen. Door verschillende opdrachten goed uit te voeren, krijg je een cijfercode waarmee je jouw eigen sleutels weer terugkrijgt. 

Game Events

Ook Game Events is creatief geweest om teambuilding op afstand aan te bieden. Zij bieden vergelijkbare “uitjes” als Uitjesbazen. Bijvoorbeeld de Team Quiz Challenge. Een virtuele Pubquiz gehost via videoconferentie software en compleet met een evenementbegeleider. 

De vrijmibo voor teambuilding op afstand

Wat minder creatief maar mocht je bovenstaande teveel gedoe vinden dan is de vrijdagmiddagborrel ideaal. Je belt in via bijvoorbeeld Skype of Teams en vraagt 1 collega om voor de muziek te zorgen. Brabant ge kunt ’t heeft al complete playlists voor je. Voor drankjes en hapjes zorgt iedereen natuurlijk zelf maar dan kun je ook snacken wat jij lekker vindt. 

Bewegen met collega’s maar dan op afstand

Bewegen is zonder twijfel gezond. Maar die lunchwandeling met je collega’s zit er met al dat thuiswerken niet in. Hoe je toch met je collega’s kunt bewegen? Organiseer een stappenchallenge! 

Collega’s gaan in zo’n challenge de strijd met elkaar aan om de meeste stappen te zetten. Dit doen ze in zelf te vormen teams, gedurende een vooraf vastgestelde periode. Om niet iedereen, tegen het advies van het RIVM in, de straat op te sturen, zijn door het uitvoeren van diverse oefeningen in de woonkamer, zoals de welbekende squats, extra punten, oftewel stappen, te verdienen. Een stappenchallenge is niet alleen gezond, maar door het vormen van teams ook nog eens goed voor de teambuilding.

Inclusief werkgeluk door online “teamuitje”

De Driessen Foundation bracht ook nog een mooi initiatief onder de aandacht: Blind bierproeven. Een initiatief van Ctaste, een restaurant waar je normaalgesproken kunt dineren in het donker. Wat het extra mooi maakt? Ze werken met visueel beperkt personeel. Nu ook zij gesloten zijn bieden ze een uniek online teamuitje aan. Jeroen, de enige blinde bierexpert van Nederland, gaat online de beerchallenge met je aan. Tijdens de proeverij maak je kennis met nieuwe bieren en wordt een beroep gedaan op je zintuigen. Een unieke manier van teambuilding die bijdraagt aan werkgelegenheid van blinden en slechtzienden. Hoe mooi is dat?!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks de beste berichten over werk in je mailbox!