Een gevulde koffieautomaat, een werkende printer, een schone vergaderruimte of klaslokaal. Als facilitair medewerker zorg je ervoor dat jouw collega’s hun werk goed en op een fijne manier kunnen doen. Jij zorgt bijvoorbeeld voor catering, postverwerking, logistiek, schoonmaak, het klaarzetten van vergaderruimtes, receptiewerkzaamheden of klussen in het gebouw. Lees snel verder om meer te weten over het werk van een facilitair medewerker.
Als facilitair medewerker richt je je op alle huishoudelijke taken binnen een bedrijf. Denk hierbij aan het schoonhouden van de werkplek, maar ook aan het verzorgen van de catering, beveiliging, het verwerken van de post en het aannemen van de telefoon. Jij hebt een belangrijke rol in de organisatie.
Je zorgt ervoor dat de gebouwen goed worden onderhouden, regel je onderhoudswerkzaamheden en beheer je de logistiek. Ook houd je de voorraad bij.
Daarnaast organiseer je vergaderingen en evenementen, waarbij je zorgt voor de juiste opstellingen en technische ondersteuning. Bij projecten help je met de logistieke planning, uitvoering, en het maken van de bijbehorende documenten en rapporten.
Je zorgt er ook voor dat medewerkers een fijne werkplek hebben. Afhankelijk van de sector kunnen je taken ook specifieke verantwoordelijkheden hebben, zoals het beheren van de veiligheid, het coördineren van verhuizingen, en het onderhouden van contacten met leveranciers en aannemers.
Het salaris van een facilitair medewerker is afhankelijk van factoren zoals ervaring, opleiding, sector en regio. Over het algemeen ligt het bruto maandsalaris tussen de € 1.900,- en € 3.200,- per maand op basis van een fulltime dienstverband. Hieronder staan onze nieuwste vacatures als je aan de slag wilt als facilitair medewerker.
De functie van facilitair medewerker komt in veel organisaties voor en kent verschillende functietitels. Naast algemeen facilitair medewerker kun je ook werken als bijvoorbeeld facilitair coördinator of huismeester.
Als facilitair coördinator richt je je op het coördineren van facilitaire diensten, het aansturen van een team, en het beheren van projecten. Als huismeester ben je verantwoordelijk voor het dagelijks onderhoud en kleine reparaties binnen een gebouw, en ben je aanspreekpunt voor bewoners of medewerkers.
Voordelen van werken als facilitair medewerker
Werken als facilitair medewerker heeft veel voordelen. Het werk is afwisselend en je hebt een breed takenpakket, van gebouwonderhoud tot het organiseren van evenementen. Je werkt samen met verschillende afdelingen en collega's, wat het sociaal en leuk maakt. Als facilitair medewerker ben je in veel sectoren nodig en dat zorgt voor een stabiele werkgelegenheid. Geen dag is hetzelfde.
Als facilitair medewerker zijn er een aantal belangrijke vaardigheden die je nodig hebt om je werk goed te doen.
Nauwkeurig
jij zorgt ervoor dat alles goed onderhouden en beheerd wordt.
Flexibel
Stilzitten is niks voor jou. Jij vindt het heerlijk om met van alles en nog wat bezig te zijn en past je makkelijk aan.
Gastvrij
Als facilitair medewerker ben je een belangrijk aanspreekpunt van de organisatie. Je ontvangt mensen met een glimlach! Je bent gastvrij en twijfelt nooit om hulp te bieden.
Als facilitair medewerker heb je een goed arbeidsmarktperspectief, omdat facilitaire werkzaamheden belangrijk zijn voor elke organisatie. De vraag naar facilitair medewerkers is groot in verschillende sectoren, zoals de gezondheidszorg, overheid, onderwijs en bedrijfsleven.
Er zijn verschillende doorgroeimogelijkheden, zoals een functie als facilitair coördinator, gebouwbeheerder, of facility manager. Goede communicatievaardigheden en organisatietalent zijn belangrijk voor verdere carrièreontwikkeling.
Als facilitair medewerker kun je bij verschillende organisaties aan de slag. Neem een kijkje wat het inhoudt om als facilitair medewerker te werken bij onze topwerkgevers. Onze opdrachtgevers variëren van grote Rijksoverheden tot kleine gemeentes en van specialistische zorgorganisaties tot brede onderwijskoepels. Werken bij topwerkgevers | Driessen
Via Driessen kun je onder andere bij de volgende organisaties werken: Gemeente Valkenswaard, veiligheidsregio midden en West-Brabant, Wetterskip Fryslân, provincie Drenthe, Gemeente Arnhem, Provincie Limburg, Gemeente Rhenen, Gemeente Waalwijk, GGD, Belastingdienst, provincie Groningen, de Rechtspraak en Gemeente Kerkrade.
Bekijk alle vacatures als facilitair medewerker
Er zijn verschillende opleidingen die je kunt volgen om baliemedewerker te worden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een mbo-opleiding Receptioniste/Telefoniste, die ongeveer 1 tot 2 jaar duurt. Daarnaast zijn er mbo-opleidingen op niveau 3 en 4 die gericht zijn op hospitality en dienstverlening, zoals Hospitality & Event Management. Liever een hbo-niveau een opleiding volgen? Dan zijn er hbo-opleidingen zoals Hotel Management en Hospitality Management.
Blijf jezelf ontwikkelen en volg een studie of cursus om gemotiveerd en scherp te blijven. Ontdek "Driessen Academy", ons online ontwikkelplatform waar je gratis toegang hebt tot verschillende trainingen en opleidingen. Schrijf je in bij Driessen en krijg direct toegang tot ons online aanbod. Kies de module die bij jou past en investeer in jezelf.
Als je via ons aan de slag gaat als facilitair medewerker, weet je zeker dat alles goed geregeld is, van je salaris tot je pensioen. Driessen biedt je de kans om ervaring op te doen bij verschillende opdrachtgevers met korte en lange opdrachten. Is jouw opdracht afgelopen? Driessen zorgt voor de doorbemiddeling. Wij dragen bij aan jouw werkgeluk door coaching, trainingen en workshops.
Wij zien jou, luisteren naar jouw wensen en spelen daarop in. Onze flexibele medewerkers beoordelen hun werkgeluk dan ook met een 8,9. Ga je aan de slag via Driessen? Dan doen we je deze 5 werkbeloftes.
Zeg jij ‘ja’ tegen Driessen, dan beloven wij
Ja, je kunt facilitair medewerker worden zonder specifieke opleiding. Werkervaring in vergelijkbare rollen zoals conciërge of technisch medewerker kan zeer waardevol zijn. Vrijwilligerswerk en online cursussen kunnen ook nuttig zijn om de nodige vaardigheden en kennis op te doen.
Facilitaire diensten houden zich ook bezig met de infrastructuur, inrichting, renovatie en onderhoud van kantoorgebouwen. Denk maar aan reiniging van gevels, schilderwerken en vloerbekleding, elektriciteitsvoorzieningen, allerlei klusjes en winterdiensten.