Zomer! Tijd voor extra vakantie vitamines!
Leestijd: 3 minuten

Zomer! Tijd voor extra vakantie vitamines!

Yes! Het zonnetje schijnt, het is lang licht en het is de beste zomer sinds tijden. Wat een feestje dat het lange dagen zijn! Als je fulltime werkt, kun je het gevoel krijgen dat je het merendeel van je tijd binnen zit. In werkelijkheid zitten er natuurlijk meer uren in de week dan je werkuren. Daarom deel ik graag mijn tips om het beste uit je dag te halen.

Vrijheid, blijheid

Voel je vrij! De zomer is perfect om zelf te bepalen hoe je met je tijd omgaat. Plan leuke dingen voor jezelf waarvan je energie krijgt. Ga bijvoorbeeld op een vrije middag een boek lezen in het park. Ben je liever actief? Ga dan een stukje wandelen op het strand. Lekker met je voeten door het water en het zonnetje dat schijnt op je gezicht. Zie je het al voor je? Even tijd voor jezelf nemen, gewoon inplannen!

Lees ook: Doorwerken in de zomer heeft 10 voordelen

Ga op vakantie en neem rust!

Even geen wekker zetten, uitgebreid ontbijten en doen waar jij zin in hebt. Dat klinkt toch als muziek in je oren? Je krijgt niet voor niks vakantiedagen dus maak er gebruik van en plan een vakantie! Volgens Psychologe J. Bloom ben je op vakantie een stuk gelukkig en knap je er echt van op. Je bent gezonder, meer ontspannen, tevredenen en energieker.

Rust is hiervoor de belangrijkste reden. Als je niet gelijk een lange periode weg wilt, kies dan voor een lang weekend. Dit kan ook als een mini vakantie voelen! En vergeet niet, het uitzoeken van je vakantie en de voorpret zijn meestal al een feestje 😉

Sociale activiteiten

Hiermee bedoel ik niet de sociale media: LinkedIn, Facebook of Instagram. Maar échte sociale activiteiten, zoals afspreken met vrienden en de tijd nemen voor een goed gesprek. Uit diverse onderzoeken over geluk komt één factor duidelijk naar voren die ons gelukkig maakt en dat zijn andere mensen.

Met deze lange zomeravonden kun je hier extra gebruik van maken. Spreek iets af met vrienden of familie en maak het gezellig met borrelhapjes en lekkere drankjes. Dan komen die goede gesprekken vanzelf op gang!

Dankbaar zijn

Dagelijks streven we vaak naar beter en mooier, echter is het bijeffect ook dat we dan onopgemerkt voorbij gaan aan iets wat al mooi of goed is. Probeer daarom aan het eind van je dag dankbaar te zijn voor wat je hebt bereikt.

“Je bent niet dankbaar omdat je gelukkig bent, maar gelukkig omdat je dankbaar bent.”

– David Steindl-Rast, benedictijnse monnik

Misschien vind je dit overdreven of past het niet bij je. Toch daag ik je uit om een week lang iedere dag één ding te bedenken waar je dankbaar voor bent. Op deze manier wordt dankbaarheid veel meer tastbaar en verleg je de focus van het negatieve naar het positieve. Verras jezelf en je omgeving met deze nieuwe positieve insteek en draag het over aan je collega’s of vrienden!

Bronnen: Psychologie magazine, Libelle & Happinez

Solange van Ravesteyn
Redacteur Samen Slim. Werkzaam als consulent mens & werk.
Meer over Solange

Delen op Facebook Tweet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.