Zo zorgt deze baas voor meer werkgeluk
Werkgeluk
Leestijd: 3 minuten

Zo zorgt deze baas voor meer werkgeluk

Vandaag is het de Dag van de Baas. Bij Driessen zijn we dagelijks bezig om werkgeluk mede mogelijk te maken. Laatst kreeg ik dus ook terecht de vraag: hoe zorg ik ervoor dat het werkgeluk van mijn directe medewerkers aangewakkerd blijft? Mijn eerste gedachte was: daarvoor ben ik op aarde.

Uiteraard is een medewerker zelf hoofdverantwoordelijk voor zijn of haar (werk)geluk, maar ik vind het één van mijn belangrijkste taken om mijn club te faciliteren daar waar kan. Zodat zij in een veilige en prettige werkomgeving, efficiënt en effectief aan de slag kunnen.

Fluitend naar het werk

Niet concreet genoeg? Oké, oké… ik zal een poging wagen op papier te krijgen wat ik hieronder versta en mind you… ook ik ben een mens van vlees en bloed. Maar laten we het erop houden dat ik heel erg mijn best doe om te bewerkstelligen dat eenieder fluitend naar het werk komt en gaat en ook nog eens zijn of haar beste beentje voor zet.

Persoonlijk wordt mijn bevlogenheid tientallen malen groter als ik weet waarom we dingen wel of niet doen. Om die reden neem ik mijn team voor zover ik kan mee waarom we de dingen al dan niet doen. We wegen zaken samen af, ik zorg dat alle kaders en verwachtingen helder zijn met als resultaat dat iedereen met de neus dezelfde kant op staat. Binnen het team spreekt men elkaar aan en zorgt men voor elkaar. Hier ben ik reuzetrots op en dankbaar voor. Aangezien loslaten moeilijk is voor deze moederkloek is dit echt een zegen.

Ik vind het heel belangrijk dat medewerkers in hun kracht worden gezet. Vanuit een persoonlijke of professionele interesse of omdat men er gewoonweg kneiter goed in is of wil worden. Dat zijn factoren die bepalen welke extra taak of taken je vervult naast het primaire werk. Dit vertaalt zich in het feit dat een flink aantal collega’s inmiddels zijn uitgevlogen binnen de Driessen Groep.

Blijf vooral jezelf

Baas zijn is eerlijk gezegd niet moeilijk als je dichtbij jezelf blijft en niet alleen vanuit het boekje en het kantoor regeert, maar je vooral met je hart handelt en daar waar nodig midden in de groep staat in plaats van erboven. Men weet dat de deur altijd openstaat, zowel voor zakelijke als persoonlijke sores. Als ik het te gortig vind, dan weten ze het ook. Ik ben namelijk een directe, je kan het ook een duidelijke baas noemen. Ik hoor ook wel eens: “oeh, laat Miriam het maar niet horen”. Maar zij weten ook dat ik uitzendoren heb. Vertaling: ik hoor en zie alles!

Als je zo nu en dan eens laat zien dat je ook een mens bent, die het beste voor jou en de organisatie wil, een grap maakt die eigenlijk niet kan, op maandagochtend al zin hebt in worstenbroodjes en dit niet onder stoelen of banken steekt, op het bedrijfsfeest danst alsof het de laatste dag op aarde is, dan kan je over het algemeen wel een potje breken.

Als ik op maandagochtend terugkom van een lang weekend weg en de deur amper geopend krijg omdat het team zo vrij is geweest om de zelf georganiseerde rommelmarkt op te kopen en vervolgens mijn kantoor te restylen, dan vervloek ik ze in eerste instantie tot ik besef dat dit zo’n geweldig teamwork is. Een afdeling hebt waar je Ranking the Stars kan spelen en de EHBO kist netjes op z’n plek blijft liggen. Dan kan ik alleen maar zeggen: GELUK werkt door!

Miriam van den Broek
Redacteur Samen Slim. Werkzaam als adviseur opleiding en ontwikkeling bij Driessen.
Meer over Miriam

Delen op Facebook Tweet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.