Was en zing de stress van je af
Leestijd: 2 minuten

Was en zing de stress van je af

Laten we eerlijk zijn, zingen onder de douche is heerlijk! Vaak is het douchemoment het enige moment van de dag dat je even alleen bent en je je helemaal kunt laten gaan. En dan kan uit volle borst zingen natuurlijk niet ontbreken! Je buren zullen het misschien niet altijd op prijs stellen, omdat je misschien niet al te zuiver zingt, maar hey… Zingen is goed voor je! Sterker nog: je schijnt de stress letterlijk van je af te wassen tijdens een muzikale douchebeurt.

Beter dan koffie

Uit onderzoek blijft dat zingen in het algemeen, en met name als je je dag ermee start, een positief effect heeft op je mentale én fysieke gezondheid. Als je zingt komt er namelijk meer zuurstof in je bloed, omdat je je spiergroepen traint. Dit heeft een betere circulatie tot gevolg, dat er weer voor zorgt dat je lichaam fysiek verbetert en je stemming ook.

Daarnaast versterk je met zingen je ademhalingsspieren en kun je ze beter leren gebruiken. En vergeet niet dat zingen je ook nog helpt om te ontspannen én dat je van zingen meer energie krijgt. Mooi meegenomen!

Verlaagt stress

Als je zingt komen er twee stofjes vrij: endorfine en oxytocine. Beide stoffen worden aangemaakt door je eigen lichaam. Endorfine komt vrij door middel van onder andere lichaamsbeweging, lachen en verliefdheid, maar ook door dansen en zingen. Het stofje werkt pijnstillend, als een soort morfine, en voorziet je van een geluksgevoel. Het hormoon oxytocine (ook wel het ‘knuffelhormoon’ genoemd) werkt bloeddrukverlagend en rekent af met stress en angsten.

Beter immuunsysteem

Als laatst geeft zingen je immuunsysteem ook nog eens een ‘boost’ en maakt het je minder vatbaar voor verkoudheid en griep, bacteriën en virussen. Dit komt omdat je je ademruimte intenser gebruikt. Je stresshormonen gaan omlaag, waardoor je lichaam meer ruimte creëert om ziektekiemen te bestrijden.

Al met al, een lekker potje zingen onder de douche brengt genoeg voordelen met zich mee. Dus, zet je douche aan en ontpop je tot een ware Beyoncé of Adele. Trek je niets aan van je medehuisgenoten of buren. Hebben ze klachten over je zangkunsten? Help ze er dan aan herinneren hoe goed het voor je is!

Bron: MIC.com, 3FM.nl

Corien Kusters
Redacteur Samen Slim. Werkzaam als recruiter.
Meer over Corien

Delen op Facebook Tweet

1 reactie

Ina Nurhakim - Mingguw

Helemaal zingend en dansend mee eens met bovenstaande FEIT!!!
Want ook ik dans en zing dagelijks en dit geeft mij een vrolijke en positieve kracht om de dag te vullen!!
Dus ga ook zingend en dansend door het leven!! Het beste medicijn off “Life”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.