Vouten in je cv
Solliciteren
Leestijd: 2 minuten

Vouten in je cv

Als je googelt op ‘cv’ dan krijg je websites vol met ‘hoe maak je een goed cv’. Een reden om met mijn blogbericht juist een heel andere weg in te slaan, want: wat gaat juist altijd fout met het opstellen van een cv?

Ik heb in de afgelopen twee jaar ongelofelijk veel cv’s voorbij zien komen. En allemaal hebben ze een eigen identiteit, jóuw identiteit. Dat kan goed zijn, maar je kunt er ook in doorslaan. Van roze bloemetjes tot tien verschillende lettertypes tot een heel boekwerk, ik heb het allemaal de revue zien passeren.

Spelvouten

Een cv is jouw introductie richting je mogelijk nieuwe leidinggevende. Je kans om een goede eerste indruk achter te laten, waarbij je dus geen fouten wil maken. Helaas kom ik toch echt vaak fouten tegen, met name in de functietitels. Let goed op je spelling. Check je spelling nog een keer in Word of laat iemand het nalezen.

Veel te lang

Mijn motto is dat een cv nooit langer dan twee bladzijdes is. Ben dus kort, maar krachtig. Bedenk goed wat relevant is voor de vacature waarop je solliciteert. Een krantenwijk van 20 of 30 jaar geleden is niet interessant in je werkervaring. En een ellenlange lijst van persoonlijkheidskenmerken? Niet doen! Je kunt niet alles zijn. Het is juist goed om een keuze te maken en dit ook toe te lichten. Dat is jouw talent!

De opmaak

Ben je na twee jaar werken weer op zoek naar een nieuwe uitdaging? Update dan jouw cv. Maar doe dit niet ‘snel, snel’, let ook hier weer goed op. Ik kan me voorstellen dat je je nieuwe werkervaring er even snel bij knipt en plakt, maar doe het altijd in dezelfde opmaak. Niets zo slordig als een cv met vier verschillende lettertypes, -groottes en verschillende enters tussen je teksten.

Geen taakomschrijving

Het is de bedoeling dat je in een cv in één keer laat zien waar je goed in bent; jouw werkidentiteit. Functies zijn bij iedere organisatie anders ingericht, waardoor een takenpakket niet altijd hetzelfde is. Om die reden laat een functietitel niet altijd jouw totaalplaatje zien. Een gemiste kans als je het mij vraagt. Vul het daarom aan met werkzaamheden waarvan jij denkt dat ze belangrijk zijn voor de vacature waarop je solliciteert.

Geen representatieve foto

Mensen zijn over het algemeen visueel ingesteld, zij verwerken de informatie op basis van wat ze zien. Jouw mogelijk toekomstige leidinggevende is één van deze mensen. Dus waarom niet een representatieve foto toevoegen?

P.S. Noteer nooit een BSN-nummer op je cv. Dit is vertrouwelijk en niet noodzakelijk! Bescherm jezelf.

Claire Pijnenburg
Redacteur Samen Slim. Werkzaam als recruiter.
Meer over Claire

Delen op Facebook Tweet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *