Stiekem verder solliciteren… op LinkedIn
Solliciteren
Leestijd: 2 minuten

Stiekem verder solliciteren… op LinkedIn

Op een borrel krijg je te horen dat jouw buurvrouw een stap in haar carrière gaat maken. Een collega gaat zich verder ontwikkelen bij een andere organisatie. Een tweetal aspecten die de laatste tijd vaker voorkomen dan een paar jaar geleden en ervoor zorgen dat je over je eigen ontwikkeling gaat nadenken.

Ben ik nog gelukkig in mijn huidige functie? Hoe lig ik momenteel in de markt? Wat biedt een andere organisatie mij? Van hieruit kun je een aantal beslissingen nemen, waaronder het verder solliciteren en op zoek gaan naar een nieuwe kans in jouw carrière.

LinkedIn

LinkedIn is een goed medium om ‘stiekem’ verder te solliciteren, of laat ik het anders zeggen: jezelf aan te bieden in de markt. Vanuit een LinkedIn account kunnen mensen je namelijk benaderen, middels een InMail. Iets wat intercedenten en recruiters sneller doen als ze weten dat je open staat voor nieuwe kansen. Hierdoor kom je met ze in contact en leer je je eigen positie in de markt kennen. Wat kan resulteren in een nieuwe baan of juist waardering voor je huidige functie.

Lees ook: Jouw LinkedIn profiel door de ogen van een recruiter

Hoe kun je dit inregelen?

Je kan in je titel natuurlijk ‘beschikbaar’ of ‘op zoek naar een nieuwe uitdaging’ zetten, maar soms wil je niet dat je huidige werkgever of collega’s het weten. Hiervoor heeft LinkedIn iets moois ontwikkeld: je kan je namelijk ‘op de achtergrond’ beschikbaar stellen. Hoe? Zorg ten eerste dat je profiel volledig is ingevuld en zet je carrière-interesses en zoektocht naar een baan aan. Dit kun je als volgt doen: LinkedIn carrière kansen

Op het moment dat je op LinkedIn aangeeft dat je open staat voor nieuwe kansen, zien mensen met een LinkedIn recruiters account dat en benaderen zij je wellicht eerder dan dat ze iemand anders benaderen. Uit betrouwbare bronnen heb ik zelfs vernomen dat het zo is ingeregeld dat iemand die in dezelfde organisatie als jij werkt, ook niet kan zien dat jij jezelf open stelt voor nieuwe kansen (mits diegene zo ook staat ingeschreven op LinkedIn).

Tip! Mocht je dit gaan doen, is het wel belangrijk dat je dagelijks jouw InMails checkt. Koppel daarom jouw LinkedIn account aan je privé e-mailaccount.

Succes en hopelijk treffen we elkaar binnenkort… op het moment dat jij open staat voor nieuwe kansen en ik je een InMail stuur!

Claire Pijnenburg
Redacteur Samen Slim. Werkzaam als recruiter.
Meer over Claire

Delen op Facebook Tweet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *