Persoonlijke groei – hoe laat jij je inspireren?
Werk & privé
Leestijd: 2 minuten

Persoonlijke groei – hoe laat jij je inspireren?

Persoonlijke groei, is en blijft een actueel thema en staat centraal in diverse (online) trainingen. Maar wat is persoonlijke groei precies? En waarom is het zo belangrijk?

Wat is persoonlijke groei?

Persoonlijke groei is het verder ontwikkelen van kennis, vaardigheden of competenties. Dit kan op verschillende gebieden en zowel in je werk als privé. Persoonlijke groei is voor iedereen anders. Soms wil je beter worden in je werk en volg je daarom een training. Of je merkt dat je in een sleur raakt en bent op zoek naar iets nieuws. In beide gevallen ga je aan de slag met persoonlijke groei.

Persoonlijke groei is vaak een bewuste keuze. Je gaat aan de slag met je eigen ontwikkeling door iets nieuws te doen of te leren. Wil jij ook aan de slag maar weet je niet waar te beginnen? Laat je dan inspireren door onze tips:

Treed buiten je comfortzone

Je comfortzone is de plek waar jij je veilig en vertrouwd voelt. De activiteiten die je doet zijn bekend en zorgen voor een prettige routine. Dat is helemaal niet verkeerd en kan bepaalde taken ook makkelijker maken. Maar routine zorgt ook voor herhaling en vaste patronen.

Wil je deze patronen doorbreken? Ga eens iets bijzonders doen. Iets wat helemaal tegenovergesteld is van je normale activiteiten. Als je veel op kantoor werkt, ga dan in het weekend iets sportiefs in de buitenlucht doen.

Doe de normale dingen anders

Zoals we hierboven al aangaven is het belangrijk om af en toe uit je comfortzone te treden. Dit kun je al doen door de normale dingen anders te doen. Ga jij altijd naar je werk via een vaste route? Neem dan eens een andere weg en laat je inspireren door de nieuwe omgeving.

Leer iets nieuws

Dit hoeft geen meerjarige studie te zijn, maar kan ook een online cursus zijn. Zo kun je laagdrempelig kennis maken met iets nieuws, zonder dat het je veel tijd en geld kost.

Laat je inspireren door anderen

Welke personen inspireren jou in je directe omgeving en waarom? Ga eens kennismaken met deze mensen en achterhaal waarom ze jou inspireren. Misschien hebben ze een bijzondere kijk op situaties? Of een manier van denken die verschilt van jouw denkwijze? Door anders te kijken naar bepaalde situaties of problemen, kun je ook een andere aanpak kiezen.

Waarom aan de slag met persoonlijke groei?

Het doel van persoonlijke groei is ontdekken wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Dit geeft je weer nieuwe energie! Ze zeggen niet voor niets: “Outside of your comfort zone is where the magic happens!”

Saskia Brand
Redacteur Samen Slim. Werkzaam als adviseur recruitment bij Driessen.
Meer over Saskia

Delen op Facebook Tweet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *