Door het oog van de flexibele medewerker, iets voor jou?
Carrière
Leestijd: 4 minuten

Door het oog van de flexibele medewerker, iets voor jou?

Onze medewerkers verrichten veel verschillende opdrachten bij onze opdrachtgevers. Vandaag staat Tanja Heeren centraal. Tanja is Wmo consulent bij gemeente Roosendaal. Tanja geeft je een inkijk in haar ervaringen, met het verrichten van opdrachten bij verschillende opdrachtgevers. Wellicht is dit ook iets voor jou?

Je hebt al heel wat ervaring met het verrichten van verschillende opdrachten. Wat hebben deze opdrachten jou tot nu toe eigenlijk gebracht?Tanja Heeren

Tanja: Elke gemeente mag zaken zelf vorm geven en opdrachten naar eigen inzicht invullen. Dit betekent ook dat elke gemeente een andere werkwijze heeft. Het werken bij al die verschillende gemeentes is als elke avond in de keuken van een andere restaurant meekijken. Je neemt alle goede en mindere goede zaken van elke gemeente mee en hier zit een schat aan informatie in. Daarnaast is het soms een klein wereldje, dus je doet veel verschillende contacten op. Dat netwerk is soms heel handig in te zetten bij een bepaalde opdracht.

Lees ook: Netwerken of eigenlijk: Solliciteren 2.0

Waar moet je als gedetacheerde medewerker verder extra goed op letten als je bij een opdrachtgever aan het werk gaat?

Tanja: Het is belangrijk om goed in gedachten te houden met welke opdracht of vraag je ergens komt te werken. Soms gaat het om een project of is er een speciaal doel gesteld dat behaald moet worden. Dit doel kan afwijken van de reguliere werkzaamheden die je collega’s doen. Het is dan belangrijk om je niet af te laten leiden en gericht te blijven op de vraag van je opdrachtgever. Op dit moment zit ik echter op een plek waar ik volledig meedraai in de reguliere werkzaamheden. Een opdracht hoeft dus niet altijd een bijzonder project in te houden.

Je spreekt als gedetacheerde medewerker telkens weer andere opdrachtgevers en collega’s. Hoe is dat?

Tanja: Dat heeft voor- en nadelen. Enerzijds geeft het een flinke boost wanneer je steeds onderdeel bent van een andere groepsdynamiek. Een nieuwe opdracht en een nieuwe omgeving kunnen je een flinke dosis nieuwe energie geven en daardoor is het nooit saai. Anderzijds ben je ook wel de ‘externe’. Dit kan betekenen dat bepaalde zaken, variërend van een parkeerplek tot scholingsmogelijkheden bij een opdrachtgever, niet voor jou zijn.

Als je diverse opdrachten verricht bij verschillende opdrachtgevers dan moet je jezelf natuurlijk vaker presenteren in een sollicitatiegesprek en in een werkomgeving. Hoe zorg je dat je je steeds vernieuwend presenteert?

Tanja: Door op de hoogte te blijven van ontwikkelingen binnen mijn vakgebied en mee te gaan met de ‘bewegingen’ die worden waargenomen. Binnen de Wmo is bijvoorbeeld veel nadruk komen te liggen op de begeleiding. Echter de ‘oude Wmo’ blijft ook gewoon bestaan. Dit betekent dat er binnen de Wmo rollen worden gevormd, die van specialist (Wmo oud) en generalist (Wmo nieuw). Op deze ‘bewegingen’ is goed in te spelen tijdens gesprekken. Daarnaast doe je veel kennis en vaardigheden op bij verschillende opdrachten en dit is ook erg interessant voor een potentiële opdrachtgever.

Wat is voor jou het voordeel om te werken via Driessen HRM als gedetacheerde. Waarom heb je gekozen om te werken via Driessen HRM?

Tanja: Het grootste voordeel is dat je ‘fris’ blijft en veel verschillende werkmethodieken en organisaties ziet. Je blijft hierdoor flexibel en je ‘roest niet vast’ in een bepaalde werkwijze/aanpak. Ik heb gemerkt dat ik door het regelmatig wisselen van opdrachtgever, dicht bij de situatie van de cliënt blijf staan en niet de kaders/wetgeving centraal stel. Door te kiezen voor Driessen HRM als mijn werkgever zijn er altijd mogelijkheden voor vernieuwing.

Lees ook: Uitzendwerk? Graag!

Waarom werk jij graag voor de publieke sector en wil je wellicht nog een tip meegeven aan iedereen die twijfelt of werken bij verschillende opdrachtgevers iets voor hen is?

Tanja: De publieke sector is meer gericht op het maken van het verschil voor de ander. De nadruk van de dienstverlening ligt nog altijd meer op het bieden van goede ondersteuning aan een burger en niet op het winstgevend maken van de organisatie/gemeente zelf. Er is natuurlijk niets mis met winst maken, maar het mag niet ten koste gaan van de belangen van je cliënt. Ik denk dat het gebruik maken van flexibele werknemers bij organisaties/gemeentes/bedrijven steeds meer gaat toenemen. Ik denk dat dit het werken van de toekomst is. Wil je klaar zijn voor de toekomst? Dan is het werken bij verschillende opdrachtgevers een slimme keus en een hele goede investering.

Is je interesse gewekt en wil je met een medewerker van Driessen in gesprek over de mogelijkheden? Neem dan contact op met je dichtstbijzijnde Driessen locatie.

Edwin Jansen
Redacteur Samen Slim. Werkzaam als locatiemanager in Breda.
Meer over Edwin

Delen op Facebook Tweet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.