Oei, verslapen!
Op de werkvloer
Leestijd: 2 minuten

Oei, verslapen!

Het is je vast wel eens overkomen. Je wordt wakker en komt erachter dat je al op je werk had moeten zijn. Of misschien heb je een collega die standaard te laat komt, omdat “de wekker niet is afgegaan”? Het kan natuurlijk echt wel eens voorkomen dat je te laat op je werk komt, maar niet te vaak. Beter voorkomen dan genezen. Een paar tips.

De wekker ver weg zetten

Zet je wekker zo ver weg, dat als hij gaat, je uit je bed moet stappen. De truc is dan natuurlijk om niet weer in je bed te stappen, want hier kan het weer mis gaan. Mocht je dit wel doen, zorg dan dat je je wekker weer op dezelfde plek neerlegt, zodat je weer je bed uit moet.

Water drinken voor het slapengaan

Drink voordat je naar bed gaat twee glazen water. De kans is dan groot dat je in de ochtend direct naar het toilet moet. Hierdoor ga je direct uit je bed. Let wel op dat je niet té veel drinkt voor het slapengaan, want anders word je midden in de nacht wakker.

Wekservice

Schakel de hulp in van je partner of een familielid. Spreek een tijdstip af dat iemand je komt wekken. Het is niet de bedoeling dat iemand je één keer gaat roepen, want dan is de kans groot dat je weer in slaap valt. Spreek van tevoren een tijdstip af en zorg dat degene vijf minuten later weer bij je komt kijken.

De toon

Kies voor een vervelende alarmtoon en zet hem zo luid mogelijk. Het is fijner om wakker te worden met een vrolijk deuntje, maar de kans is groot dat je hier doorheen slaapt. Hoe irritanter het geluid, hoe groter de kans dat je wakker wordt.

Stop met snoozen

Stop met het gebruiken van de snoozefunctie. Dit zorgt voor uitstel en omdat je slaperig bent, kan het zomaar eens gebeuren dat je op de verkeerde knop gaat drukken. Ook kost dit veel tijd. Je stelt het begin van je dag ten slotte uit. Zorg ervoor dat je gelijk je bed uitstapt als je wekker gaat, hierdoor voel je je ook fitter gedurende de dag.

Gebeurt het je na deze tips nog steeds?

Er zijn natuurlijk genoeg smoesjes die je kunt vertellen als je te laat komt op je werk. De stroom is uitgevallen, een lekke band, vertraging en file. Wellicht lijkt een smoes een goede oplossing, maar ga altijd voor de waarheid. Het kan natuurlijk gebeuren dat je je verslaapt. De waarheid wordt meer gewaardeerd dan een slechte smoes.

Bronnen: Womenshealthmag.nl

Lisanne van der Heide
Redacteur Samen Slim. Werkzaam als consulent mens & werk.
Meer over Lisanne

Delen op Facebook Tweet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *