Music Maestro! De muziekkeuze in eigen hand
Werk & privé
Leestijd: 2 minuten

Music Maestro! De muziekkeuze in eigen hand

Om mij heen zijn de geluiden vrij wisselend van aard als het gaat om thuiswerken. Zelf merk ik dat ik overal best happy ben. Tuurlijk vind ik het op kantoor gezelliger, mis ik het spontane praatje bij het koffieapparaat en ik mis vooral de kantoorhumor. Maar een dikke plus aan thuiswerken? De muziekkeuze!

Ik vind het vreemd om dit over jezelf te zeggen, maar ik kan heel goed met mijn eigen persoontje. Ik ben enigst kind en misschien is dat in tijden zoals deze een voordeel. Het enige wat me verontrust is dat ik me weleens betrap op de vraag aan mezelf of ik nog trek in koffie heb. Kleinigheidjes blijf je uiteraard houden. Natuurlijk ben ik super blij wanneer ik mijn collega’s weer gezond en wel op de werkvloer tref. Maar ook vanuit huis heb ik volop contact met hen en gaan de gesprekken vaak dieper dan op kantoor.

Maar de voornaamste reden dat ik zo positief gestemd ben is dat ik zelf de regie heb hoe de atmosfeer luidt binnen het huis van den Broek, althans tot de klok van 18.00 uur, wanneer mijnheer van den Broek zijn intrede doet. Die atmosfeer beïnvloed ik voornamelijk door muziek op maat te beluisteren. Het been dat als eerste uit bed stapt bepaalt de keuze voor genre, artiest of herinnering.

Op het werk luisteren we gezamenlijk naar een commerciële radiozender, waar muziek een ondergeschikte rol speelt, hits minimaal 35 keer voorbij komen op een en dezelfde dag en men kei hard moet lachen om hun eigen grappen. Dat laatste is eigenlijk niet zo erg, dat doe ik zelf ook en nu helemaal in mijn eentje. Maar terugkomend op die muziekkeuze, hoe relaxt is dat. Lang leve Spotify! Ik heb een aantal afspeellijsten gemaakt op basis hoe de vlag er überhaupt bij kan hangen. Daarnaast leert eerdergenoemde je snel kennen en komt dan met allerlei suggesties waar je kennismaakt met artiesten die anders wellicht niet op mijn pad verschenen waren.

Welke muziek op welk moment?

Ik kan me voorstellen dat jij als lezer nu denkt “Welke muziek draai je dan op welk moment?” Zie hieronder een kleine greep uit mijn lijsten.

  • Motivatie                                                               Mumford & Sons – Little Lion Man
  • Oppeppertje                                                          Ava Max – So Am I
  • Melo dramatisch ’t is weer maandag bleh          Tamino – Cigar
  • Full Focus                                                              Portishead – Glory Box
  • Gas der op                                                             Iron Maiden – Run 2 the Hills

Op maandag kies ik 100% zeker een andere lijst uit dan op de vrijdag, dat kan ik je sowieso garanderen.

Wil je meer lezen over thuiswerkervaringen? Lees dan ook Eerlijk over thuiswerken

Miriam van den Broek
Redacteur Samen Slim. Werkzaam als adviseur opleiding en ontwikkeling bij Driessen.
Meer over Miriam

Delen op Facebook Tweet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.