Kantoorvis brengt rust op de werkvloer
Op de werkvloer
Leestijd: 2 minuten

Kantoorvis brengt rust op de werkvloer

Na de kantoorhond en de kantoorkat hebben steeds meer Nederlandse bedrijven nu ook kantoorvissen. Kijken naar vissen in een aquarium zou namelijk goed zijn voor het welzijn van de werknemers: het is kalmerend en kan de bloeddruk verlagen, zo blijkt uit onderzoek.

Erik Rood heeft menig kantoorvis uitgezet op de Nederlandse werkvloer. Hij heeft een eigen bedrijf dat aquaria verhuurt. Erik werd geïnspireerd door zijn verre reizen en duikavonturen. Hoe mooi het onderwater is, wilde hij met mensen kunnen delen.

Bloeddrukverlagend

Was eerder al in het nieuws dat een kantoorhond of -kat, rust brengt op de werkvloer. Nu blijkt onder meer uit onderzoek van de universiteit van Plymouth dat ook het kijken naar rondzwemmende vissen een kalmerend effect heeft. Naar de beestjes staren kan zelfs de bloeddruk verlagen. Ideaal in tijden waarin de werkende Nederlander meer stress lijkt te hebben dan ooit.

Bovendien bieden de vissen wat broodnodige afleiding van het werk. Acht uur lang alleen maar naar je laptop staren is ook niet gezond. Af en toe moet je hoofd even leeg. Daar helpen de vissen bij.

Lees ook Zet stappen en zeg dag tegen stress

Een aquarium anno 2019?

Werknemers zijn soms nog wat sceptisch. Een aquarium, is dat in 2019 niet een beetje ouderwets? Maar als het aquarium eenmaal staat, zijn de meeste werknemers verkocht, zo vertelt Erik. “Ze hebben een favoriete vis, willen meer over de verschillende soorten weten en vragen of er nog nieuwe bij kunnen.”

Niemand allergisch

Na de kantoorhond en de kantoorkat zou dit het begin kunnen zijn van een nieuwe dierenrage op het werk. Maar vissen zijn natuurlijk wel wat anders dan hun harige tegenhangers. Je hoeft ze niet uit te laten of een bak te verschonen en niemand is er allergisch voor.

Bron: AD Werkt

Malou Bruil
Redacteur voor Samen Slim. Werkzaam als recruitment marketeer bij Jeij.
Meer over Malou

Delen op Facebook Tweet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *