Inspiratie nodig? Check deze quotes!
Op de werkvloer
Leestijd: 3 minuten

Inspiratie nodig? Check deze quotes!

Soms zijn ze super irritant maar soms zijn ze ook best welkom: wijze woorden die je om je oren vliegen als je even googelt. Nou ga je natuurlijk niet steeds zitten googelen om aan je dagelijkse portie inspiratie te komen. Daarom inspireert Miranda je graag met enkele leuzen.

Print ze uit, plak ze op de deur (of op het plafond voor wanneer je weer met je ogen rolt) of bewaar er één als achtergrond op je telefoon. Op mijn telefoonscherm staat bijvoorbeeld de geniale spreuk: “Don’t let idiots ruin your day”. Met koeienletters. Ik hou ervan.

Soms heb je gewoon even een extra zetje nodig. ’s Ochtends bijvoorbeeld, als die kop koffie nog niet echt geholpen heeft om een “let’s do this-houding” aan te nemen. Voorafgaand aan een sollicitatiegesprek of dat laatste uurtje van je werkdag dat soms lastig door te komen is. Even een quote die je eraan herinnert dat je dit aankunt.

“Ok, but first coffee”

Ik zou deze persoonlijk overal voor inzetten. Na een kop dampende koffie ben je weer wat alerter maar ook het even genieten van de geur en smaak van een goede kop koffie geeft je (mij althans) weer frisse moed. Geen koffiedrinker? Maak er dan gewoon “Ok, but first tea” van. 😉

Is jouw lijfspreuk ’s morgens “Ik ben wakker. Daarmee is alles gezegd” of “Waar zijn de vogels om 6.00 uur zo ******* vrolijk om”? Probeer dan eens iets als “It’s a good day to have a good day!”. Te vrolijk? Snap ik, het is ook niet mijn lijfspreuk maar wie weet helpt het toch.

Om de werksfeer te verhogen geef ik mijn bureaustoel ’s ochtends altijd een positieve draai” als nieuw motto kan ook prima werken. Al vind ik dat wel weer een hele mond vol, het is wel een goede instelling. 

Mijn persoonlijke favoriet:

“I love it when the coffee kicks in and I realize what an adorable badass I’m going to be today.”

Inspiratie nodig voor een sollicitatie?

Dan heb ik een overdosis aan spreuken voor je maar ik zal het nog een beetje behapbaar houden: “Great things never came from comfortzones” en “Als je het nog niet hebt gevonden, zoek verder!” “Nothing grows without a little rain” “Zonder regen geen regenboog” maar vooral ook: “Soms win je, soms leer je” “Ik besluit dat ik het kan!” “Of je nu denkt dat je het kan of denkt dat je het niet kan, je hebt in beide gevallen gelijk” Denk vooral als Pippi: “Ik heb het nog nooit gedaan. Dus ik denk dat ik het wel kan!

4 uur – Cup a Soup?

cup-a-soup

Motivatie komt niet uit een zakje helaas. Daarom hier nog een paar motiverende woorden om je middag door te komen. Schreef ik vol goede moed… Maar heel eerlijk, dit was echt een breinbreker! Ik kom niet veel verder dan een niet heel overtuigende “Let’s do this!” en “Het geheim om verder te komen is beginnen”. En deze dan: “Iedereen die ooit iets belangrijks heeft bereikt, had discipline.” Is dat al bewezen dan?

Zelf werk ik parttime en ben ik niet vaak na 15.00 uur op kantoor te vinden. Een heel bewuste keuze. Dus hoe help ik in hemelsnaam anderen tot 17.00 uur de middag door te komen? Lang leve Google!

Even zoeken op “namiddagdip” en Google weet meteen wat ik bedoel, want ik hoeft het woord niet eens helemaal te typen. Ik kom meteen bij een lijst van sites die roepen “Versla de namiddag dip!”. Kijk ik bij Google afbeeldingen dan zie ik, heel toepasselijk, een grote kop koffie waar de stoom nog vanaf komt. Ja, daar is ie weer… “Ok, but first coffee”. Zie je wel. Die kan altijd.

Miranda de Ruijter
Auteur en eindredacteur Samen Slim. Daarnaast werkzaam als intercedent HR-services bij Driessen.
Meer over Miranda

Delen op Facebook Tweet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *