Laat zien wat je waard bent met het financiële cv
Solliciteren
Leestijd: 2 minuten

Laat zien wat je waard bent met het financiële cv

Het laten zien wat je waard bent is altijd lastig. Vooral als je weinig tot geen werkervaring hebt en je werkgevers in één sollicitatiebrief en cv moet zien te overtuigen. Tel daar een zogenoemde afstand tot de arbeidsmarkt bij op en je staat soms al met 2-0 achter. Om werkgevers een duwtje in de juiste richting te geven kun je gebruik maken van het financiële cv. Ik leg je graag uit hoe dit werkt. 

Waarom een financieel cv?

Het financiële cv maakt werkgevers duidelijk welke en hoeveel ondersteuning zij krijgen als ze iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst nemen. Jij, als werkzoekende, kan dit toegepast op jouw eigen situatie invullen en daarmee voor jezelf én voor je toekomstige werkgever duidelijk maken waar aanspraak op gemaakt kan worden. Denk aan loonkostenvoordeel, de no-riskpolis, lage inkomensvoordeel, jobcoaching, loonkostensubsidie of een proefplaatsing.

Het financiële cv helpt jou dus om (financiële) twijfels en onzekerheden bij de werkgever weg te nemen en te laten zien welke mogelijkheden er zijn. Vaak zijn werkgevers hier niet van op de hoogte. Door complexe wet- en regelgeving kan het voor jezelf ook lastig zijn om dit helder voor ogen te hebben.

Heb jij zelf financiële onzekerheden? Schulden.nl kan jou hierbij helpen. In Schulden! Eigen schuld? lees je hier meer over.  

Is dit ook voor mij?

Vooral ouderen, arbeidsgehandicapten en mensen uit de doelgroep Banenafspraak kunnen baat hebben bij een financieel cv. Via www.financieelcv.nl maak je gemakkelijk een persoonlijk overzicht en indien gewenst ook nog in de vorm van een conceptbrief aan de werkgever. Mocht je jouw persoonlijke gegevens niet willen invullen; ook dit kan, je krijgt de mogelijkheid om anoniem te blijven.

Het financiële cv geeft in één oogopslag weer waar er voordelen te behalen zijn voor de werkgever en waarom het extra interessant is om samen aan de slag te gaan. Soms is nét dat extra duwtje nodig…

Minister Koolmees: “Het is de bedoeling dat werkgevers daardoor over de streep getrokken worden om iemand een baan aan te bieden. Als je weet dat iemand heel geschikt is voor de baan, en je ook nog subsidie kunt krijgen omdat je bijvoorbeeld iemand met een uitkering een kans geeft, dan is het natuurlijk extra aanlokkelijk om hem of haar een contract aan te bieden. Daar hoop ik op, want met de bloeiende economie kunnen we alle handen goed gebruiken!”

Lees ook eens het verhaal van Naomi! Over hoe zij, ondanks een afstand tot de arbeidsmarkt, haar werkgeluk vond.

 

Bron: Rijksoverheid.nl

Paulien Thissen
Redacteur Samen Slim. Werkzaam als business development manager.
Meer over Paulien

Delen op Facebook Tweet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.