En dan dacht jij dat je een slechte (werk)dag had….
Werk & privé
Leestijd: 3 minuten

En dan dacht jij dat je een slechte (werk)dag had….

Soms stap je gewoon met het verkeerde been uit bed. Je weet zodra je wakker wordt al, dit gaat ‘m niet worden vandaag. Een slechte werkdag hoort erbij en is helemaal niets om je voor te schamen. En het belangrijkste is, iedereen kent ze. Daarom delen we graag enkele opvallende voorbeelden met je.

Voorbeelden die je gaan helpen om je slechte dag in een ander perspectief te plaatsen. Om je te helpen met relativeren. Jezelf een spiegel voorhouden dat het allemaal erger zou kunnen en je er later misschien zelfs lachend op terug kan kijken. Of deze mensen er na onderstaande situaties ook zo over denken?

De klassieker: een verkeerd geadresseerde e-mail

“Kan iemand die langspeelplaat als-je-blieft stopzetten?” Als (je baas of collega) nog vijf minuten langer doorgaat, dan spring ik uit het raam.’ En deze mail dan naar de desbetreffende persoon versturen in plaats van naar je favoriete collega. OEI.

Ontslagen om vreugde ontslag

“Be careful what you wish for.” Die uitdrukking zal een Britse medewerkster van een bank die zich verheugde op haar ontslag, nog lang bijblijven. Haar werkgever had een ontslagronde aangekondigd. De getroffen medewerkers zouden worden gecompenseerd met een ontslagpremie.

De vrouw zag vooral dat laatste wel zitten en deelde het heuglijke nieuws op Facebook. De bank zag hierin een schending van de geheimhoudingsovereenkomst en ontsloeg haar zonder een cent vergoeding.

Zit jij (ook) even zonder werk? Lees dan deze tips.

Oeps! Man waant zich lottowinnaar en verliest baan

Een Engelse autoverkoper dacht dat hij de Lotto had gewonnen en ging op zijn werk compleet door het lint. Dansend op zijn bureau schreeuwde hij naar zijn baas dat deze zijn baan in zijn achterste kon steken en strooide bankbiljetten naar zijn collega’s.

Toen hij zijn geld wilde innen, bleek echter dat hij een 16 voor een 15 had aangezien en hij toch geen multimiljonair was. Hij werd in eerste instantie ontslagen voor zijn gedrag, maar mocht uiteindelijk toch weer terugkomen op zijn werk. Hij werd nu echter zoveel door zijn collega’s gepest, dat hij uiteindelijk zelf ontslag nam.

Lees ook: Herken jij ze? De pestkoppen van de werkvloer

Kanonskogel ontslagen vanwege vliegangst

Een man die bij een Brits circus in dienst was als menselijke kanonskogel is ontslagen vanwege zijn vliegangst. Hij weigerde per vliegtuig naar Brazilië te reizen voor een cursus. De directie van het circus wilde dat de man een trainingscursus zou volgen, omdat hij tijdens zijn act verschillende keren gewond was geraakt. Ironie ten top.

Een kasteel van €57 miljoen afbreken vanwege ontbreken bouwvergunning

Een Franse rechtbank heeft een multimiljonair die meer dan tien jaar heeft besteed aan het bouwen van zijn droomhuis, opgedragen zijn chateau weer te slopen omdat hij geen bouwvergunning had. De eigenaar van het kasteel krijgt hiervoor 18 maanden de tijd, ook krijgt hij een boete van 450.000 euro.

Oeps! 600 sloten veranderen dankzij stagiair

Een stagiair was blijkbaar zo blij met zijn nieuwe werkplek bij de gevangenis dat hij trots via WhatsApp een foto stuurde naar zijn vrienden. Op de foto was hij zelf te zien met de hoofdsleutel (loper) in zijn handen. Een fatale fout want experts kunnen deze sleutel op basis van een foto namaken en zo kan een kopie van de sleutel in handen van een gevangene terechtkomen. Toen de directie van het detentiecentrum zag wat de stagiair had gedaan, greep ze meteen in en alle sloten werden onmiddellijk vervangen. Daarvoor werden twintig medewerkers opgetrommeld die vervolgens de hele nacht bezig waren met deze klus. Volgens experts kost zo’n omvangrijke operatie ongeveer 50.000 euro. De stagiair is zijn stageplaats nu kwijt en wordt de toegang tot de gevangenis ontzegd. Ook overweegt de gevangenisdirectie de gemaakte kosten op hem te verhalen. Oeps….

Bronnen: Volkskrant, Cosmopolitan en Business Insider.

Sanne Knijff
Redacteur Samen Slim. Werkzaam als consulent mens & werk bij Driessen op locatie Groningen.
Meer over Sanne

Delen op Facebook Tweet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.