Een paar kilootjes rijker? Doe Claire’s 5day challenge @ the office
Op de werkvloer
Leestijd: 3 minuten

Een paar kilootjes rijker? Doe Claire’s 5day challenge @ the office

Sinds ik werkzaam ben bij Driessen ben ik niet alleen veel kennis, kunde en ervaring rijker, maar helaas ook een paar kilo’s. Iets wat niet zo gek is als je de switch maakt naar een kantoorbaan. Voor menigeen een bekend fenomeen en voor mij de doorslag om er eens iets aan te gaan doen. Ik ben dan ook op onderzoek uit gegaan naar passende én haalbare oefeningen voor tijdens het werk.

Het hele internet staat er vol mee en ik ben dan ook de uitdaging aan gegaan om er zoveel mogelijk uit te proberen. Na vele rare gezichten van mijn collega’s, enkele keren van mijn stoel te zijn gevallen en een paar blauwe plekken verder, presenteer ik jullie (tromgeroffel)… de ‘Claire’s 5day challenge @ the office’!

Day 1 – Blue Monday

Heb jij een feestweekend achter de rug? Dan is het verstandig om vandaag extra veel water te drinken. Maar ook bij een rustig weekend is voldoende drinken gedurende de dag belangrijk. Drink dan ook minimaal 1,5 à 2 liter water per dag. Stay hydrated! Mooie bijkomstigheid: Hierdoor moet je vaker naar het toilet, dé kans voor oefeningen boven ‘de pot’!

Oefening 1: Maak iedere keer 10 squads boven de wc-pot. Uiteraard voordat je gaat plassen. > Extra tip! Loop niet direct naar de dichtstbijzijnde wc-gelegenheid, maar loop eens een stukje verder naar de volgende wc-gelegenheid.

Day 2 – Working Tuesday

Deze dag gaan we aandacht besteden aan de armspieren. Zorg dat je een zwaar voorwerp binnen handbereik hebt, zoals een dik boek of een tas.

Oefening 2: Tijdens telefonische gesprekken ga je de biceps trainen. Met je vrije hand pak je het zware voorwerp vast. Dit zware voorwerp beweeg je richting de schouders en vervolgens strek je de onderarm ten opzichte van de bovenarm volledig uit. Dit herhaal je 10 keer.
Probeer bij een volgend telefoongesprek dit 15 keer te doen en de keer erna 20.

Day 3 – Half way Wednesday

Naar mijn mening moet je tussen het werken door af en toe vijf minuten pauze inlassen om het optimale uit jezelf te kunnen halen. Even een momentje van rust en tevens een mooi moment waarin je de buikspieren kan trainen.

Oefening 3: Ga op het puntje van je stoel zitten en leun met je schouderbladen tegen je rugleuning. Vervolgens til je je benen op en ga je ze strekken en intrekken. Probeer dit 15 keer vol te houden zonder de grond te raken.

Day 4 – Happy Thursday

De gezichtsspieren mogen we uiteraard niet vergeten. Lachen is gezond en het is niet voor niets Happy Thursday. Een mop op zijn tijd is dan ook goed voor de sfeer en je gezichtsspieren. Valt er vandaag weinig te lachen? Probeer dan eens de volgende oefening (het bespaart je meteen een facelift).

Oefening 4: Doe je mond dicht en trek vervolgens beide mondhoeken naar beneden. Herhaal dit 30 keer.

Day 5 – Freaky Friday

Het is bijna weekend! Niks is zo fijn dan met je collega’s de weekendplannen door te nemen. Doe dit niet standaard in de kantine, maar maak er een walking lunch van.

Oefening 5: Tijdens het eten wil je natuurlijk rustig lopen, maar als je boterham eenmaal op is kun je een tandje bij zetten. Met snelwandelen verbrand je namelijk nog meer calorieën dan met hardlopen. > Extra tip! Span je billen af en toe extra aan (5-10 seconden), op deze manier train je direct je bilspieren.

Om nog een extra boost aan de 5day challenge te geven, wil ik je wijzen op een truc: start iedere ochtend met een beker lauw water en een uitgeknepen citroentje. Veel mensen zweren hierbij en zeggen dat de buikkilo’s als sneeuw voor de zon verdwijnen. Je snapt natuurlijk wel dat toen ik dit hoorde ik direct naar de groenteboer ben gerend. Fingers crossed!

De Claire’s 5day challenge @ the office is natuurlijk iets dat je iedere week moet herhalen wil je echt resultaat bereiken. Wie doet er met mij mee? Succes en bye bye kilo’s!

Bronnen: Optimaalsporten.nl (oefening 2), Puurhuid.nl (oefening 4)

Claire Pijnenburg
Redacteur Samen Slim. Werkzaam als recruiter.
Meer over Claire

Delen op Facebook Tweet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *