Een huisdier op het werk: da’s pas gezellig (en zinvol)!
Werk & privé
Leestijd: 3 minuten

Een huisdier op het werk: da’s pas gezellig (en zinvol)!

Een kwispelende staart en ogen net zo vertederend als die van de gelaarsde kat. En dat gewoon naast je bureau op kantoor. Een huisdier, of kantoordier, is tegenwoordig echt zo gek niet meer. Google doet het, Mars Petcare doet het én het heeft allerhande voordelen op de werkvloer. Misschien maar eens bij de baas gaan lobbyen voor zo’n gezellige lobbes op kantoor dus.

Want wat een ijsbreker hè. Loopt er ineens zo’n vrolijk beestje rond op kantoor die ervoor zorgt dat het nét even wat gemakkelijker is om het gesprek met een klant of collega te openen. Uit onderzoekt blijkt zelfs dat het meteen zorgt voor een speciale connectie met de ander als er een hond rondloopt. Bovendien helpt het om elkaars vertrouwen sneller te winnen als er zo’n trouwe viervoeter om jullie heen kwispelt. Dat is nog eens een mooie binnenkomer.

Hond naar buiten, jij naar buiten!

Maar niet alleen kan het zorgen voor een (goed) gesprek, het kan je ook helpen in je werk. Waar je vaak denkt dat een dier je afleidt en veel aandacht vraagt, kan zo’n dier juist heel opbeurend werken en je energie een boost geven. Het dier creëert een prettige, huiselijke sfeer en uit onderzoek blijkt dat dit de samenwerking tussen collega’s zeker ten goede komt. Een hond of kat kan je ook helpen creatiever en productiever te zijn én het kan je helpen om te focussen. Als het tijd voor pauze is bijvoorbeeld. Een hond wil naar buiten, moet eruit. En jij ook! Even frisse lucht, in de benen en je kunt weer met een hoofd vol nieuwe ideeën aan de slag na de lunch.

(Geen) beren (meer) op de weg

Ook kan een lief betrouwbaar beest, zonder mening of oordeel, je helpen om even stoom af te blazen. Loopt je dag even niet lekker? Krijg je je werk maar niet af? Zie je op tegen een gesprek? Speel even met de kantoorhond of -kat, kroel er even mee, aai ‘m en alle problemen (of beren) verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Maar kantoorhond of –kat wel mee op weg

Wat ook verdwijnt, zijn alle collega’s natuurlijk. Als kantoor sluit, vertrekt iedereen naar huis en dan zit ‘ie daar. Dat lieve beest. Dat is geen succes natuurlijk. Probeer daarom goede afspraken te maken. Zijn er bijvoorbeeld een aantal collega’s die volgens een soort schema de hond ’s avonds mee naar huis willen nemen? Of is het misschien beter om het (bestaande) huisdier van één van de collega’s (dagelijks) mee te nemen als zijnde “kantoordier”?

Het is vandaag Dierendag en een huisdier van een collega een keer verwelkomen op kantoor heeft niet zo veel voeten (of poten) in de aarde natuurlijk… Misschien eens proberen? Wat denk jij?

Bronnen: Telegraaf, Mensenkennis.be

Jessi Gruszka
Redacteur Samen Slim. Werkzaam als business development manager bij Driessen.
Meer over Jessi

Delen op Facebook Tweet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *