Een beetje (werk)geluk uit onverwachte hoek
Solliciteren
Leestijd: 3 minuten

Een beetje (werk)geluk uit onverwachte hoek

Solliciteren is niet altijd even gemakkelijk. En soms heb je gewoon even wat advies nodig voordat je zo’n gesprek in gaat. Je kunt hiervoor gaan Googelen naar sollicitatietips, maar één advies van mij: de beste adviezen komen vaak uit onverwachte hoek. Mensen uit jouw omgeving, die het goed met je voor hebben, die jou kennen en begrijpen kunnen jou helpen bij het solliciteren en het vinden van jouw werkgeluk. Misschien denk je ‘hoe dan?’ maar vraag hen eens gewoon om tips.

Om je alvast een eerste zetje in de goede richting te geven, heb ik verschillende collega’s gevraagd of zij alvast hun tips met je willen delen. En dit zijn ze:

amber-de-leeuwAmber de Leeuw, intercedent locatie Den Haag: #geluksvlinders
Of het nu bij het lezen van een vacature is of bij het kiezen voor een baan, ga af op de geluksvlinders in je buik. Geen vinders, dan is het net zoals in de liefde waarschijnlijk geen match. Want zeg nou eerlijk, een relatie aangaan met een baan waarvoor je geen vlinders voelt gaat toch niet ‘werken’!

marjolein-op-de-laakMarjolein Op de Laak, adviseur Werk: #blijfjezelfontwikkelen 
Bespreek tijdens het sollicitatiegesprek de mogelijkheden om je verder te ontplooien binnen je functie of binnen de organisatie. Zo kun je afwegen of je op lange termijn bij deze organisatie je werkgeluk blijft vinden!

emmy-lapre

Emmy Lapré, adviseur Werk: #eersteindruktelt
Word wakker met een glimlach op je gezicht op de dag van je sollicitatiegesprek. Solliciteren is natuurlijk best spannend, dat vinden we allemaal, maar zie het vooral als een kans op een leuke nieuwe uitdaging! Wanneer jij lacht en uitstraalt dat je er zin in hebt, dan ben je de allerbeste versie van jezelf.

gabri-bonantsGabri Bonants, intercedent locatie Arnhem: #positiviteit
Kijk niet naar wat er nog ontbreekt aan je CV, maar laat zien waar je energie van krijgt! Zo kun je als starter vertellen over je stages en ervaring bij verenigingen en als meer ervaren kracht over vrijwilligerswerk en nevenactiviteiten.

rob-wijnandsRob Wijnands, recruiter hoofdlocatie Helmond: #dichtbijjezelf
Blijf dicht bij jezelf. Kijk of er overeenkomsten zijn bij de organisatie waarin jij jezelf herkent, benoem en beargumenteer dit vanuit je eigen persoonlijkheid. Hierdoor ontstaat er een goede verbinding tussen jou en je potentiële nieuwe werkgever. 

marleene-lekkerkerkMarleene Lekkerkerk, Manager locatie Breda en Utrecht: #geluk
Open je sollicitatiegesprek eens op een andere manier, door te vertellen wie je bent als persoon en waar je iedere dag blij van wordt!

 

Ben je dus op zoek naar een goed advies alvorens je een sollicitatiegesprek in gaat? Klop eens aan bij de mensen die voor jou belangrijk zijn. Zij hebben het beste met je voor en gunnen jou écht jouw werkgeluk. Welke goede adviezen krijg jij?

Marjolein Oomen
Redacteur Samen Slim. Werkzaam als intercedent.
Meer over Marjolein

Delen op Facebook Tweet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.