De droombaan van… Rob Korzilius
Carrière
Leestijd: 3 minuten

De droombaan van… Rob Korzilius

Rob loopt al geruime tijd rond bij Driessen HRM, maar sinds kort als Chief Financial Officer (CFO). Iets met cijfertjes dus. Helemaal niet passend bij een beroep als brandweerman zou je zeggen. Terwijl dit toch echt het beroep was waar Rob als kind van droomde. Wij vroegen ook hem naar zijn droombaan.

“Brand! Brand! Pak aan, helm op en in een auto vol met materieel rukken we uit om samen de vuurzee te gaan bestrijden en mensen te redden. Je raadt het wellicht al: als kleine jongen wilde ik heel graag brandweerman worden. Waarschijnlijk is het de combinatie tussen het heldhaftige bestaan en de fascinatie voor vuur die me enorm aantrok in het beroep van brandweerman. Als kind had ik dan ook een mooie verzameling van brandweerwagens in mijn autootjescollectie zitten.

Vanaf het moment dat ik naar de basisschool ging raakte de droom van brandweerman steeds verder op de achtergrond. Niet bewust natuurlijk, maar in deze jaren was ik gewoonweg veel minder bezig met een specifieke baan die ik voor ogen had. Ik vond in die tijd heel veel dingen leuk en wilde vooral graag steeds nieuwe dingen leren.”

Logisch natuurlijk ook. Je bent dan pas jong. Is dat in de tijd op de middelbare school wel wat voor je veranderd denk je?
“Eigenlijk niet. Ook in mijn middelbare schooljaren had ik nog geen uitgesproken beeld van de droombaan die ik ambieerde. Wel was ik in deze jaren druk bezig met allerlei leuke hobby’s waarvan ik soms stiekem droomde om daar later mijn werk van te kunnen maken. Hoe leuk zou het zijn om als muzikant over de hele wereld op tournee te kunnen gaan. Of misschien zou ik nog eens in de Formule 1 terechtkomen als ik maar genoeg oefende met het karten wat ik veel deed. Maar helaas bleek toch al redelijk snel dat dergelijke dromen voor mij niet echt realistisch waren.”

Haha, grote jongensdromen! Maar waar was je bijvoorbeeld echt goed in op school? Bepaalde vakken die je geholpen hebben in de keuze voor een bepaalde carrière?
“Ik was altijd al goed in mijn exacte vakken zoals wiskunde en economie. De keuze voor een opleiding in een economisch vakgebied was daarom makkelijk te maken. Tijdens mijn economisch gerichte studie ontdekte ik dat ik het leuk vind om veel met verschillende mensen om te gaan en dat ik er lol in heb om steeds nieuwe dingen op te pakken.

Nu, een heel aantal jaar verder werk ik als CFO voor een van de mooiste bedrijven van Nederland en ben ik als directeur verantwoordelijk voor de financiën. Een functie vol met dynamiek en dagelijks nieuwe uitdagingen. Ik durf wel te zeggen: voor mij een absolute droombaan. Daarnaast werken we als organisatie specifiek voor de publieke sector. Dat betekent dus ook dat we een heel aantal brandweerorganisaties ondersteunen met onze dienstverlening. Ik ben dan misschien uiteindelijk geen brandweerman geworden, maar samen met al onze collega’s zorgen we er nu wel voor dat de brandweermannen kunnen doen waarin ze het beste zijn: heldhaftig branden blussen en mensen redden.”

Jessi Gruszka
Redacteur Samen Slim. Werkzaam als business development manager bij Driessen.
Meer over Jessi

Delen op Facebook Tweet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *