De droombaan van… Michaël Munnich
Carrière
Leestijd: 3 minuten

De droombaan van… Michaël Munnich

Daar is ‘ie weer: De droombaan van…! Nu aan de beurt: Michaël Munnich, directeur Driessen HRM. Michaël had wilde dromen als klein kind en heeft het, op een iets andere manier, nog weten waar te maken ook nog. Hij vertelt:

“Many, many moons ago… Toen ik nog een menneke was… Dat is al weer een hele tijd geleden, dat was in de tijd dat de hippies het land overnamen en dat de Beatles uit elkaar gingen. Het waren de roerige late jaren 60! Dat was de tijd dat ik 9 jaar was. Daar heb ik mijn grote droom gehad over wat ik later wilde worden. Het was de tijd van ongelofelijke economische en technologische groei. Een tijd dat alles kon en er geen grenzen waren aan wat de mensheid kon bereiken.

In die tijd groeide ik op. En dromen mocht, dromen was wat je juist als kind al helemaal mocht doen. En net als veel van mijn leeftijdgenoten wilde ik het grote oneindige ontdekken. Wij hadden namelijk de historische landing op de maan live bekeken en de voor eeuwig in ons geheugen gegrifte woorden ‘That’s one small step for man, one giant leap for mankind’ van Neil Armstrong persoonlijk gehoord.

Wij waren de generatie die de tot dat moment als onmogelijk geachte dromen zouden gaan waarmaken. Dus in al mijn jeugdige romantiek, geloof in het oneindige kunnen van de mens en de oceaan aan technologische mogelijkheden lag ik ’s avonds in mijn bedje naar de sterren te kijken en zag mijzelf in een niet zo verre toekomst al het heelal verkennen. Een soort captain Kirk van Starship Enterprise. Het oneindige verkennen. Dat was wat ik ging doen, zo dacht ik op 21 juli 1969.

Prachtige dromen. Maar zoals zo vaak daalde in de loop der jaren de werkelijkheid op mij neer. Zo bleek dat het reizen in de lucht mij niet echt lekker afging; bij het opstijgen en dalen van een vliegtuig werd ik al misselijk. Dan nog niet gesproken over wat turbulentie met mij doet. Eigenlijk verdween mijn kinderdroom steeds meer naar de achtergrond. En nu herinneren alleen nog mijn bij elkaar gespaarde Apollomunten van Shell me aan deze mooie tijd en droom.

Ik kreeg er gelukkig wel iets prachtigs voor terug. In mijn leven heb ik, naast het hebben van een prachtig gezin, een andere droom uit laten komen. Een droom van het realiseren van iets buitenaards. Het tot immense hoogte mogen brengen van het mooiste bedrijf van Nederland (en ver daarbuiten, het universum :-)). Een bedrijf dat in 23 jaar uitgegroeid is tot een bedrijf van formaat, waar dromen mag (moet!), waar we geloven in het oneindige van menselijk kunnen, waar de kern van het bestaan ligt in de menselijke maat en de oneindigheid van de technologische mogelijkheden. Waar we kansen zien en steeds weer het onbekende opzoeken. Waar we net zo zijn als de ruimtevaarders van mijn kinderdromen, die altijd weer op ontdekkingstocht zijn. Op zoek naar het onbekende, naar hetgeen dat niemand ooit gedaan heeft. Daarom kan ik dus met alle recht zeggen dat mijn droom is uitgekomen. Ik ben die astronaut die ik als kind wilde worden. Het lijkt iets anders ingevuld, maar het gevoel is hetzelfde! We ontdekken het onbekende én we genieten er met z’n allen van. En daarbij is het mooi meegenomen dat ik niet luchtziek word… Beter kan het niet worden wat mij betreft!”

Noortje de Vries
Redacteur Samen Slim. Werkzaam als communicatieadviseur.
Meer over Noortje

Delen op Facebook Tweet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.