De droombaan van Marije de Greef
Carrière
Leestijd: 3 minuten

De droombaan van Marije de Greef

Voor Marije, manager corporate HRM bij Driessen, was één ding zeker. Ze wilde moeder worden. Al zaten daar wel nog wat haken en ogen aan, zoals klokkijken. Dat was toch wel een handige competentie als moeder besloot Marije. Haar focus moest daarom, naast moeder, ook ergens anders op komen te liggen. Maar waarop?

B.A. uit the A-team?

Misschien was ‘wat wil je later worden?’ wel de allermoeilijkste vraag die je me kon stellen vroeger. Ik had als kind echt geen idee. Ik kon maar moeilijk een antwoord verzinnen op mijn vijfde toen de kleuterjuf een boekje maakte van wat alle kinderen in de klas wilden worden. De kinderen om mij heen leken er geen problemen mee te hebben. Juffrouw, caissière, brandweerman, politieman. Er kwamen allerhande reële beroepen voorbij. Ook minder reële. Eén dromer wilde B.A. uit the A-Team worden, “zodat hij lekker mensen de grond in kon rammen”.

Klokkijken

Op mijn pagina in het boekje staat een heel bescheiden antwoord: “Ik denk dat ik later wel moeder wil worden, als ik dat kan.” Nou zat mijn twijfel er niet in of ik goed voor een baby zou kunnen zorgen -ik had tenslotte geoefend met mijn poppen-, maar ik had een hele andere zorg: ik kon toen nog geen klokkijken en ik kon dus ook niet weten hoe laat de baby moest slapen, hoe laat de winkels open gingen en ga zo maar door. Heel belangrijk natuurlijk allemaal als je een goede moeder wil zijn.

Alle kanten op

Maar zelfs toen ik eenmaal op de middelbare school zat en de basic skills van het klokkijken had opgedaan wist ik nog steeds niet wat ik, naast moeder, wilde worden. Ik heb daarom bij de keuze voor een studie ook een lekker brede opleiding gekozen aan de Universiteit van Utrecht: Taal- en Cultuurstudies. Kun je nog van alles mee worden dacht ik.

Een onontdekte Rembrandt restaureren

Tijdens mijn studie heb ik nog even getwijfeld om er een opleiding archeologie of restauratietechniek naast te doen. Piramides opgraven of een onontdekte Rembrandt restaureren leek me geweldig! Maar met een realistischere kijk op die beroepen leek dat werk me toch wat te eentonig. Bovendien kwam ik erachter dat het ook om erg veel geduld vraagt. Twee dingen die minder goed bij mij passen, dus ik heb die tweede studie ernaast toch maar niet opgepakt.

Taarten bakken

Ik heb trouwens ook tussendoor nog gedroomd over het starten van een koffie-, thee- en taartenwinkel. Heel erg leuk: een gezellige plek met een lange (lees)tafel waar mensen komen voor een goede kop koffie of thee en een lekker stukje taart erbij. Tot ik de conclusie trok dat taarten bakken, en vooral eten, als hobby waarschijnlijk leuker is dan het elke dag als werk te moeten doen..

Bijdragen aan werkgeluk

Na mijn studie ben ik via diverse uitzendbanen uiteindelijk in het HRM-vak terechtgekomen. Eerst met een flinke portie gezond verstand in ondersteunende rollen, maar later heb ik naast mijn werk nog verschillende HRM-opleidingen gevolgd. Het bevalt me goed dat HRM een heel breed scala aan onderwerpen heeft en veel afwisseling kent. En als ik heel eerlijk ben heb ik nu toch wel echt een baan die ik een droombaan kan noemen. Ik kan mijn behoefte aan veel variatie helemaal kwijt in mijn werk; geen dag is hetzelfde. Ik vind het leuk om het HRM-beleid voor Driessen mee te mogen vormgeven en zo samen met mijn team bij te dragen aan het werkgeluk van de 500 collega’s die we inmiddels hebben. En in mijn vrije tijd heb ik toch ook nog die “baan” die ik als vijfjarig meisje voor ogen had: moeder van twee schatten van kinderen!

Jessi Gruszka
Redacteur Samen Slim. Werkzaam als business development manager bij Driessen.
Meer over Jessi

Delen op Facebook Tweet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *