De droombaan van… Koert van Mensvoort
Carrière
Leestijd: 2 minuten

De droombaan van… Koert van Mensvoort

Het is weer tijd voor ‘De droombaan van…’. Ditmaal vertelt Koert van Mensvoort, spreker op de All Stars Xperience voor flexibele medewerkers van Driessen, over zijn toekomstdromen als kind. En dat waren er heel wat. Nu is hij kunstenaar, technoloog en filosoof en eigenlijk is van zijn jongensdromen dus best wat terechtgekomen:

“Tijdens mijn kinderjaren heb ik verschillende beroepsperspectieven gehad. Toen ik heel jong was wilde ik cowboy worden. Later uitvinder en architect. Ik heb ook nog een tijdje gedacht dat huisman wel iets voor mij was.”

Interessante beroepsperspectieven. De vraag is dan: waarom? Wat leek je zo leuk aan deze beroepen?

“Cowboy trok me vanwege het vrije leven en het Wilde Westen. Huisman omdat je dan geen 9-5 baan hoeft en je eigen tijd kunt indelen. Merk op dat daar een parallel ligt: vrij zijn. Architect vond ik interessant omdat ik als kind enorme hutten maakte en je als architect mooie gebouwen kunt bedenken waar mensen in kunnen leven.”

En in hoeverre heb je deze dromen daadwerkelijk gerealiseerd?

“Als tiener ben ik whizzkid geworden en heb ik een bedrijfje opgericht dat videogames maakte. Daarna was het logisch informatica te gaan studeren en dat ging heel goed, maar ik miste het visuele uit de videogames dus ik ben daarbij ook naar de kunstacademie gegaan. Beide heb ik afgemaakt. Daarnaast heb ik ook nog een paar jaar filosofie gestudeerd en ben gepromoveerd als ontwerper. Hoewel ik dus nooit architect ben geworden en nog nooit een gebouw heb gemaakt, zie ik wel een duidelijke relatie met mijn huidige praktijk op het snijvlak van kunst, technologie en filosofie. Een van de mooiste ontdekkingen in mijn leven is dat ik geen beroep hoef te hebben, maar steeds in nieuwe projecten een andere rol kan aannemen. Ergens heeft dat ook wel wat cowboy-achtigs. Terugkijkend durf ik te stellen dat ik ben geworden wat ik als kind wilde. Ik had er toen alleen nog geen duidelijke woorden voor. Nu trouwens ook nog niet en dat is prima.”

Jessi Gruszka
Redacteur Samen Slim. Werkzaam als business development manager bij Driessen.
Meer over Jessi

Delen op Facebook Tweet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *