De droombaan van Jordy Steenbergen
Carrière
Leestijd: 3 minuten

De droombaan van Jordy Steenbergen

Al vroeg wist Jordy, manager van Driessen-locaties Arnhem & Zwolle, één ding heel zeker: hij wilde beroemd worden. En niet zomaar, nee, hij wilde de hele shebang. Handtekeningen uitdelen en alles. Maar was een leven in de spotlights wel iets voor hem? En waar moest die spotlight dan op schijnen?

Beroemd

Mijn droombaan? Daar moet ik echt even over nadenken. Ik had namelijk veel verschillende interesses. Al was er eigenlijk wel één ding wat ik het allerliefste wilde: beroemd worden. Het maakte me eigenlijk niet zoveel uit waarmee, als ik maar op tv zou komen. Handtekeningen uitdelen op straat zag ik ook wel zitten.

Voor de camera?

Ik kan niet zingen, dus dat viel af. Acteren heb ik nooit echt geprobeerd. Presenteren dan? Ik heb de musical in groep 8 aan elkaar gepraat, maar daarna is dit talent nooit meer door mij opgepakt. Misschien dat ik hier niet voldoende energie van kreeg? Of misschien was ik wel gewoon heel slecht… Langzaam kwam ik erachter dat een plekje voor de camera niet aan mij was besteed.

Of erachter?

Ik had een nieuw plan: geen plekje vóór, maar áchter de camera. Meehelpen op een set van een tv-programma of als journalist reportages maken. Zaken regelen, mensen interviewen en het eindresultaat op tv terugzien. Het leek mij allemaal enorm interessant. Maar ook dat is het niet geworden.

Handtekening eronder

Het was mij in ieder geval duidelijk geworden dat ik iets moest gaan doen met mensen. Daarnaast wilde ik resultaat zien en oké, eerlijk, misschien wilde ik dan toch ook een klein beetje in de spotlights staan. In de functie van manager van onze Driessen-locaties in Arnhem en Zwolle heb ik dit gevonden. Slechts een klein verschilletje: in plaats van dat ik handtekeningen uitdeel op straat, zet ik mijn handtekening nu onder arbeidsovereenkomsten.

Reality check

Als ik eerlijk ben, ben ik blij dat mijn droombaan geen werkelijkheid is geworden. Het lijkt mij helemaal niets om niet meer anoniem over straat te kunnen lopen. Iets te veel spotlight voor mij. Ik vind het daarentegen wel fijn dat ik niet anoniem door de gangen van de Driessen kantoorpanden kan lopen, haha! Ik merk dat ik veel energie krijg van het coachen en motiveren van collega’s, zodat zij het beste uit zichzelf kunnen halen. En als we dan samen ook nog mooie resultaten kunnen bereiken ben ik helemaal blij. Ik heb denk ik een beetje de regisseursrol kunnen pakken.

Voldoening en plezier

Mijn carrière ben ik begonnen binnen de uitzendbranche en ik ben hier nooit meer uit vertrokken. Binnen deze branche en in mijn huidige functie combineer ik het sociale aspect met het commerciële aspect. Ik sta elke dag met mensen in contact, maar ik werk ook samen met mijn teams aan het realiseren van gestelde (commerciële) doelen. Voor mij een goede combinatie waar ik al jaren veel positiviteit uithaal. In die zin zitten er dus verschillende aspecten in mijn huidige baan die ook in mijn vroegere droombaan zaten. Het verschil is dat ik in mijn functie als locatiemanager het beste uit mijzelf kan halen en het met veel plezier doe.

Jessi Gruszka
Redacteur Samen Slim. Werkzaam als business development manager bij Driessen.
Meer over Jessi

Delen op Facebook Tweet

2 reacties

Kelly

Wat een leuk stuk Jordy Steenbergen!!!

Harry de vries

Heel.mooi Jordy.
Succes zij uw deel!
Harry de Vries

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *