De droombaan van Johnny Tielemans
Carrière
Leestijd: 2 minuten

De droombaan van Johnny Tielemans

Ambities heeft Johnny zeker. Tekenen, bouwen, hij wil (en kan) het allemaal. Vroeger voor de bouw, nu voor software. Dat is toch wel even heel wat anders lijkt me. Johnny, vertel eens, wat wilde jij worden toen je nog jong was?

Als klein jochie wilde ik architect worden. Geen software architect, maar “gewoon” architect. Het beroep van ‘software architect’ bestond toen nog niet eens namelijk.

Ambities! Hoe kwam je bij het idee van ‘architect worden’?
Mijn vader heeft een schildersbedrijf. Bij hem lagen vaak bouwtekeningen op kantoor en ook op de keukentafel om het schilderwerk te calculeren. Soms zat er zelfs een maquette bij. Dan was het helemaal feest. Maar vooral die grote bouwtekeningen, vol met afmetingen, dat vond ik machtig mooi om te zien als kind.

Logisch ook, indrukwekkend natuurlijk. Aan de slag?
Ja, die enorme tekeningen wilde ik zelf ook wel maken. Net als een echte architect. Supergaaf leek het me om iets, dat ik zelf bedacht en uitgetekend had, uiteindelijk werkelijkheid te zien worden. Bovendien mocht je als architect natuurlijk aan zo’n grote tekentafel tekenen, wat per definitie al tof is.

Ons eigen huis heb ik denk ik wel tien keer getekend.

Overigens vertelde mijn vader me later dat architecten goed moeten zijn in wiskunde en goed moeten kunnen tekenen… Haha, thanks pap, smart move. Maar goed, toen ben ik dus flink aan de slag gegaan. Ons eigen huis heb ik denk ik wel tien keer getekend. Inclusief de meerdere aanzichten en de plattegronden per verdieping. Mét afmetingen. Nee, geen half werk voor mij.

En toch heb je je droombaan niet (echt) nagejaagd?
Nee, ik ben geen architect geworden. Wel software developer. Maar goed, gezien de crisis in de bouw de afgelopen jaren, zal mijn leven er vast minder rooskleurig uit hebben gezien dan nu als ik mijn droom voortgezet had, haha.

Toch zie ik wel wat van mijn droombaan terug in mijn huidige werk hoor. Als software architect kun je namelijk ook een bouwtekening maken, maar is het in ons geval dan een technisch ontwerp. Én, niet onbelangrijk, het leukste is dat je als developer vervolgens ook nog zelf je technisch ontwerp kunt “bouwen” en er een werkend stuk software van kunt maken. Dus eigenlijk is het veel leuker dan architect zijn!

Jessi Gruszka
Redacteur Samen Slim. Werkzaam als business development manager bij Driessen.
Meer over Jessi

Delen op Facebook Tweet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *