De droombaan van Harm Engelsman
Carrière
Leestijd: 2 minuten

De droombaan van Harm Engelsman

Recht op zijn doel af. Dat doet Harm Engelsman nu niet alleen in zijn werk als e-HRM adviseur, maar dat zat er eigenlijk al vroeg in. Op zoek naar die ene schat. En dat doe je natuurlijk ook als archeoloog…

Mijn droombaan als kind? Daar hoef ik geen twee keer over na te denken. Ik wilde archeoloog worden. Verre reizen, spannende avonturen en altijd op zoek naar verborgen schatten. Ja, dat leek me wel wat.

Ik kan me best voorstellen dat voor veel mensen archeoloog een saai beroep lijkt. Maar zeg dat maar eens tegen een jongen die helemaal gek was van de films van Indiana Jones. Bewapend met een cowboyhoed en zweep over heel de wereld mysteries ontrafelen, mensen ontmoeten in exotische oorden en schatzoeken. Als klein kind leek me dat echt een droom. Fantastisch, ik zag mezelf al gaan!

Maar… Je ging niet?
Haha, nee, deze droom had ik echt als klein kind. Toen ik wat ouder werd, ben ik me eens wat meer gaan verdiepen in wat de gemiddelde archeoloog doet tijdens zijn studie. Ik kwam erachter dat ze bijvoorbeeld hiëroglyfen moesten leren lezen. Toen ik dat een tijdje ben gaan proberen, bleek voor mij het beroep van archeoloog al gauw toch een stuk minder romantisch en avontuurlijk dan ik had gedacht. Jammer.

Stel je voor: je was wél archeoloog geworden. Denk je daar nog wel eens over na?
Tja, stel… Stel dat ik het had doorgezet… Dan had ik nu misschien wel in de jungle gezeten en was ik op zoek geweest naar verloren Inca of Maya tempels. Back to basic, de taal van daar leren en op pad met de locals. Vind ik stiekem toch nog wel heel gaaf om over weg te dromen.

Dromen dus, want het werk van een e-HRM adviseur, wat je nu doet, lijkt in de verste verte niet op het werk van een archeoloog. Toch?
Voor mijn werk van nu, als adviseur e-HRM, reis ik niet zo ver, maar ik kom wel op fantastische plekken door heel Nederland. Dus dat praten met locals doe ik alsnog bijna iedere dag, haha. En schatzoeken doe ik eigenlijk ook nog steeds. Overal waar ik kom kijk of er een plek is waar ik nog wel eens naartoe wil, bijvoorbeeld een bed & breakfast met mijn vriendin.

Nog een wijze levensles à la Indiana Jones?
Haha, één ding heb ik zeker geleerd: een avontuur beleven kan overal, ook in Nederland!

Jessi Gruszka
Redacteur Samen Slim. Werkzaam als business development manager bij Driessen.
Meer over Jessi

Delen op Facebook Tweet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *