De droombaan van Céline Arts
Carrière
Leestijd: 2 minuten

De droombaan van Céline Arts

Het is geen onwil dat Céline, intercedent bij Driessen HRM, haar droombaan nooit heeft nagestreefd. De druk was gewoon te hoog. Letterlijk. Gelukkig vindt ze de kern van haar droombaan terug in haar huidige functie: mensen van A naar B begeleiden.

Mooie pakjes

Via een familielid had ik al wel eens gehoord over het beroep. Stewardess. Bij de KLM dan wel. Het leek mij geweldig, omdat je dan de hele wereld rondreist en je krijgt er nog voor betaald ook! De ‘pakjes’ van de stewardessen bij de KLM vond ik veruit het mooist, dus het moest wel KLM worden.

Te hoge druk

Toen ik samen met mijn ouders voor de eerste ging vliegen was ik razend enthousiast. Onze eerste vlucht ging naar New York. Ingepakt en wel gingen we op pad, gingen aan boord van het vliegtuig en we stegen op. De vlucht verliep prima, maar toen was daar de daling. Ik kreeg enorme pijn aan mijn oren. Zelfs met oordopjes was het bijna niet te doen.

Inmiddels ben ik erachter dat ik een hele smalle gehoorgang heb, waardoor ik dus sneller last heb van de druk in een vliegtuig dan de meeste andere mensen. Mijn droom spatte uiteen. Ik vlieg nog steeds, ondanks de last van mijn oren. Niet van harte natuurlijk, maar je moet wat om ergens te komen…

Ik bedenk me wel eens wat er gebeurd zou zijn als ik uiteindelijk echt stewardess geworden zou zijn. Zonder de pijn aan mijn oren. Dan had ik waarschijnlijk al zo veel van de wereld gezien. Misschien had ik nu dan zelfs wel bij KLM gewerkt in plaats van bij Driessen.

Matches maken

Ik heb wel echt gebaald, hoor, toen ik erachter kwam dat ik geen stewardess kon worden door mijn oren. Ik wist dus ook niet goed wat ik wilde gaan doen na de middelbare school. Ik heb daarom gekozen voor een bredere opleiding en in het laatste jaar heb ik stage gelopen bij een uitzendbureau. Er ging een wereld voor me open. Mensen aan een baan helpen was leuk! Sollicitatiegesprekken voeren, matches maken en onderhandelen over het tarief. Ik was verkocht!

Van A naar B

Wat ik wel grappig vind, in mijn huidige functie als intercedent begeleid ik mensen eigenlijk ook van A naar B. Weliswaar dan niet van het ene naar het andere land, maar wel naar een nieuwe baan. Dat geeft mij enorm veel voldoening, om mensen te kunnen ondersteunen in die reis.

Jessi Gruszka
Redacteur Samen Slim. Werkzaam als business development manager bij Driessen.
Meer over Jessi

Delen op Facebook Tweet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *