Doorwerken in de zomer: de voordelen
Op de werkvloer
Leestijd: 3 minuten

Doorwerken in de zomer: de voordelen

Langzaam begin je het al te merken: de eerste collega’s staan met een big smile aan de start van hun zomervakantie en ook het vrije asfalt begint me al meer en meer toe te lachen. Omdat ik buiten het hoogseizoen op vakantie ga, ben ik de maanden juli en augustus present op kantoor. Vaak dus een relatief leeg kantoor. Of ik dit erg vind? Integendeel! Het zorgt namelijk niet alleen voor een goed imago bij collega’s én minder reistijd, er zijn nog meer voordelen aan doorwerken in de zomer.

Get shit done

Er blijven altijd van die klussen liggen waar je tegenaan blijft hikken. Ze hebben net niet voldoende prioriteit om direct op te pakken, dus je stelt ze uit. Minder collega’s in de zomer betekent ook minder overleg, telefoon en e-mail. Wanneer jij lekker doorwerkt in de zomer heb je meer tijd voor al deze achterstalligheden.

Ook na de zomer uitstelgedrag aanpakken? Lees dan hier verder!

Ongestoord werken

Ook word je minder afgeleid. Natuurlijk zijn alle onderonsjes bij de koffiemachine en uitgebreide weekendverslagen belangrijk maar als de helft van je collega’s met vakantie is, merk je pas écht wat ongestoord werken is. Misschien wat minder gezellig maar je hebt meer focus en gaat efficiënter te werk. En als alles opgeruimd en op orde is? Begin dan voorzichtig alvast vooruit te denken, zodat je iedereen weg kunt blazen met je nieuwe ideeën en tiptop voorbereidingen.

Meer balans in je werkweek

Als jij je lekker en ontspannen voelt werk je uiteindelijk toch tien keer beter? Precies. Nu je niet gestoord wordt door collega’s en spoedjes, race jij door je werkzaamheden heen. Zo heb je de regie over jouw werkdag een stuk beter onder controle. En dan kun je best een keer vroeg beginnen en nog wat zonnestralen meepikken in de namiddag. Je hebt alles op orde en bent helemaal zen, wie doet je wat.

Investeer in jezelf

Terwijl jouw collega op een luchtbed in de zee dobbert, heb jij alle ruimte om eens wat andere taken uit te proberen. Een mooie kans om je taken te verbreden en te laten zien dat jij dit zonder problemen kunt. Ook kun je deze periode goed gebruiken om eindelijk eens die ene cursus of training te gaan volgen.

lees ook: Claire’s 5day challenge @ the office – de zomereditie 

Socializen met je collega’s

Vaak als je met een kleiner team bent, schept dat een band. Ook collega’s van andere afdelingen waar je zelden of nooit contact mee hebt leer je nu kennen. Er is meer diepgang en oprechte interesse in elkaars verhalen. En wist je dat een ijsje vijf keer beter smaakt als je eerst hard gewerkt hebt? Probeer het eens. Dit zorgt voor een betere werksfeer. En een gelukkige werknemer presteert beter.

Lotte Centen
Redacteur Samen Slim. Werkzaam als consulent mens & werk.
Meer over Lotte

Delen op Facebook Tweet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *