De werkdag van… een intercedent: ’the matchdoctor’
Carrière
Leestijd: 4 minuten

De werkdag van… een intercedent: ’the matchdoctor’

Intercedent, een welbekend begrip in ons koude kikkerlandje en al menigeen heeft wel ooit eens contact gehad met een intercedent of uitzendbureau. Maar wat doet een intercedent nou eigenlijk precies? Ik geef graag een kijkje in het leven als intercedent in het flexcenter bij Driessen HRM.

08.00 uur: Begin de dag met een lach
Iedere dag is anders. Omdat we dagelijks van 07.00 tot 19.30 uur bereikbaar zijn wisselt het tijdstip waarop mijn werkdag begint per dag. Gelukkig ben ik een ochtendmens, want ik mag vandaag om 08.00 uur starten. We leven in een flexibele, 24/7 maatschappij, waardoor er terugbelverzoeken, onbeantwoorde e-mails en LinkedIn-berichten van de avond ervoor op mij liggen te wachten. Direct alles beantwoorden.

0900

09:00 uur: Dagelijks Ochtend Overleg
Iedere ochtend beginnen we met het Dagelijks Ochtend Overleg. We noemen het ook wel ‘het DOO’. Hier bespreken we alle nieuwe ontwikkelingen; van werkprocedures tot wet- en regelgeving en natuurlijk ook altijd even de laatste (persoonlijke) nieuwtjes. Ook helpen we elkaar met bijvoorbeeld schaarse vacatures. Dat zijn vacatures die moeilijk te vervullen zijn omdat er maar weinig kandidaten voldoen aan de eisen. Omdat we dagelijks veel kandidaten spreken, hebben we altijd wel iemand ‘on top of mind’ die passend is voor een vacature.

09:15 uur: Professioneel én persoonlijk
Tijd om aan de slag te gaan, want er liggen weer veel vacatures die we moeten vervullen binnen de gestelde deadlines. De deadlines kunnen verschillen van binnen 24 uur tot aan enkele weken.

Eerst bel ik de klant om de vacature en de zachte criteria te bespreken. Naast de ‘harde criteria’ als werkervaring en opleiding, vinden wij hoe iemand als persoon is net zo belangrijk. Ik ben dan ook benieuwd naar wat voor type persoonlijkheid de opdrachtgever op zoek is en wat voor mensen er binnen het bestaande team goed zouden passen; qua competenties én qua karakter.

09.55 uur: Matchmaking van start
De vacature staat inmiddels online, dus ik kan gaan starten met mijn zoektocht naar de perfecte kandidaat. Laat ik als eerste eens gaan zoeken in onze eigen database ‘Mijn Driessen’ naar een passende kandidaat.

1030

10.30 uur: Tijd voor fruit
We moeten uiteraard ook aan de vitaminen denken, zo blijven we alert op de werkvloer.

10.35 uur: Match?!
Ping – er komt een hele goede sollicitatie binnen! Laat dat fruit maar zitten, direct even bellen om te kijken of er een “eerste” match is. Wat een leuke kandidaat, meteen een skypegesprek ingepland voor vanmiddag 13.30 uur.

1100

11:00 uur: Nog meer goed nieuws
YES! Er is weer een vacature vervuld. Ik mag het goede nieuws aan de kandidaat mededelen. Meteen een oefening voor mijn trommelvliezen als ik aan de andere kant een luid gejuich hoor. Helaas betekent dat ook een slechtnieuwsgesprek voor de andere kandidaat die gisteren bij de klant een gesprek had.

11:25 uur: Een belletje
Tringggg… Goedemiddag, Driessen HRM, je spreekt met Claire Pijnenburg, wat kan ik voor je doen?

12:30 uur Lunchtime
Ik heb behoorlijk honger gekregen dus even gezellig lunchen met mijn collega’s. Wat staat er vandaag op het menu?

13:00 uur: Nog een kandidaat
Net terug van de lunch en één van mijn mede-intercedenten komt aangesneld met een goede ‘top of mind-kandidaat’ voor mijn vacature.

1330

13.30 uur Tijd voor een sollicitatiegesprek via Skype
Via Skype een sollicitatiegesprek voeren, iets wat voor mij dagelijkse kost is en wat voor de meeste mensen iets nieuws is, maar uiteindelijk als heel fijn wordt ervaren. Het gesprek ging goed en de kandidaat was erg enthousiast over het interviewen via Skype. Ik ga haar direct voorstellen aan de opdrachtgever.

14.00 uur: Even mijn schrijf skills inzetten
Om de kandidaat te introduceren bij de opdrachtgever schrijven we altijd een introductietekst. Hiermee willen we de opdrachtgever een goed beeld geven van de kandidaat.

14.30 uur: Samen Slim met klanten
Ping – een herinnering voor het klantenteamoverleg. Dat was ik bijna vergeten. Over een uur heb ik het klantenteamoverleg. Binnen Driessen werken we met verschillende klantenteams. Hierin nemen we met het team de huidige processen en de toekomst onder de loep. We moeten immers altijd Samen Slim werken.

14.35 uur: Weer een belletje
Tringggg… Goedemiddag, Driessen HRM, je spreekt met Claire Pijnenburg, wat kan ik voor je doen?

15.30 uur: Klantenteamoverleg
Fantastisch! Altijd leuk om met een team samen te werken. Iedereen heeft zo zijn of haar eigen talent, waar we weer van kunnen leren én waardoor we samen sterk staan.

1645

16:45 uur: Time to go home
Het was een drukke en vruchtbare dag vandaag. Bye bye collega’s, fijne avond en voor degenen die nog moeten werken tot 19.30 uur, succes! Vanavond ga ik even lekker alles eruit sporten.

P.S. Tussen bovenstaande werkzaamheden door heb ik ook nog even deze blog geschreven om jou een beeld te geven van hoe het is om als Intercedent in het flexcenter bij Driessen te werken. Zie jij jezelf al werken als intercedent? Neem dan een kijkje op www.werkenbijdriessen.nl en solliciteer!

Claire Pijnenburg
Redacteur Samen Slim. Werkzaam als recruiter.
Meer over Claire

Delen op Facebook Tweet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *