De droombaan van… Vera Bruinen
Carrière
Leestijd: 3 minuten

De droombaan van… Vera Bruinen

Vera is nou echt zo iemand zonder wie je niet kunt in een bedrijf. Iemand die je niet kunt missen. Zo denken niet alleen haar directe collega’s van het facilitaire team erover, omdat Vera zo’n vrolijk mens is, maar ook alle andere collega’s bij Driessen. Vera ontzorgt. En dat doet ze ook nog eens met heel veel (merkbaar) plezier. We vroegen haar naar haar droombaan.

“Toen ik een jaar of tien was wilde ik met kinderen of mensen gaan werken. Ik vond, en dat vind ik nu nog steeds trouwens, het heel leuk om met kinderen te knutselen, liedjes te zingen en ze van alles te leren. En thuis was ik daarnaast altijd al bezig met opruimen en poetsen. Bijvoorbeeld tijdens onze vakanties vroeger in Oostenrijk. Ik zorgde altijd voor een lekker ontbijtje, dekte de tafel gezellig en ook ruimde ik dan alles weer op. Ik hielp thuis echt veel in het huishouden en dat vond ik heerlijk, dat zorgen.

Als je mij vroeg wat ik later wilde doen, was mijn antwoord standaard dat ik iets met mensen wilde doen. Misschien wilde ik wel in de zorg werken of juf worden.”

Je wilde iets voor anderen betekenen dus. Dat was al vroeg duidelijk. Alleen wist je nog even niet precies in wat voor vorm?

“Precies. Op 15 jarige leeftijd kreeg ik verkering en na mijn MAVO wilde ik meteen gaan werken om te kunnen gaan sparen voor later. Studeren was in die tijd voor mijn ouders niet op te brengen met 4 kinderen waarvan 3 in dezelfde leeftijd. Ik ben er één van een drieling namelijk. In ons gezin zorgde papa voor de inkomsten en mama dat het thuis op rolletjes liep. Daarnaast zorgde mama natuurlijk ook voor heel veel gezelligheid. Dit wilde ik ook gaan doen; mama worden, huisvrouw worden. Thuis voor de kindjes en het huishouden zorgen en daarnaast voor veel gezelligheid.

17 jaar jong was ik toen ik ging werken in een tabak speciaalzaak. En met veel plezier heb ik dit gedaan totdat onze zoon werd geboren. Ik stopte met werken en werd mama en huisvrouw: mijn droombaan!”

Een intrinsieke wens: mama worden en zorgen voor de kinderen. Wij weten natuurlijk dat je uiteindelijk twee prachtkinderen kreeg. Maar hoe ben je dan van puur mama zijn terechtgekomen bij Driessen?

“Ons gezin was na de geboorte van onze lieve dochter compleet. Op de peuterspeelzaal en later op de basisschool was ik heel vaak aan het helpen. Ik slaagde voor een eenjarige opleiding, Sociaal Pedagogisch Werk, voor de tussenschoolse opvang. Daarnaast werkte ik een paar ochtenden als thuishulp. Ik ging mensen thuis ondersteunen met huishoudelijke werkzaamheden. Een heerlijke baan met heel veel voldoening.

Toen onze kinderen ouder werden, hadden ze me natuurlijk steeds minder nodig. En toen kwam het moment dat ik ook financieel meer mijn steentje wilde bijdragen. 5 jaar geleden zag ik een vacature bij Driessen als facilitair medewerkster voor 30 uur in de week. Een schot in de roos, want ook in deze functie kon ik mijn ei helemaal kwijt. Zorgen en ontzorgen, gasten een warm welkom geven, collega’s voorzien van een schone werkplek; dat is aan mij wel besteed.

Drie jaar geleden kreeg ik de kans om me persoonlijk nog meer te ontwikkelen. Ik werd gevraagd voor de functie van meewerkend voorvrouw, teamleidster van het facilitair team. En daarmee werd mijn werk nóg leuker, dit had ik nooit kunnen (of durven) dromen!”

Jessi Gruszka
Redacteur Samen Slim. Werkzaam als business development manager bij Driessen.
Meer over Jessi

Delen op Facebook Tweet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *