De droombaan van… Marc Oonk
Carrière
Leestijd: 3 minuten

De droombaan van… Marc Oonk

Als directeur en mede-eigenaar van Mensiumgroep, dochteronderneming van Driessen HRM, voelt Marc Oonk zich als een vis in het water op het snijvlak van ‘mens en werk’. Hij helpt mensen met het omgaan met veranderingen en maakt het hanteerbaar. Zelf noemt hij het ook wel: heel veel kletsen. Zijn motto? ‘Ga jij voor gelijk of voor geluk?’ Eén ding is zeker: Marc gaat voor geluk.

“Toen ik (echt heel) jong was, had ik een grote ambitie… Ik wilde later worden zoals mijn moeder. Niet vanwege haar werkzaamheden maar wel vanwege haar ‘mens zijn’. Een prachtige vrouw voor wie niet veel te gek was en bij wie iedereen altijd welkom was.”

Haha, dat is wel bijzonder, Marc. En een mooie kerstgedachte. Geen beroep, maar toch echt een droom. Is het ook een beetje gelukt denk je?

“Ja, uiteindelijk denk ik dat ik aardig in haar richting gekomen ben en daar ben ik echt trots op!”

Beter wordt het niet. Maar had je als kind geen baan waar je echt van droomde? Daar ben ik eigenlijk wel benieuwd naar…

“Hm, als kind word je denk ik vooral geïnspireerd door diegenen waarmee jij omgaat. Zo wilde ik wel melkboer worden omdat me dat zo’n gezellig beroep leek. Lekker rondkarren in een rijdende winkelwagen en gezellig praatjes maken met de klanten. De zwaardere kanten van het vak, had ik uiteraard niet in beeld. Nog meer werd ik geïnspireerd door mijn fysiotherapeut. Als jochie van 6 bleek ik een vergroeiing in mijn heupgewricht te hebben ontwikkeld, waardoor de arts in het ziekenhuis ooit tegen mij zei dat ik binnenkort niet meer zou kunnen lopen. Dat heeft bij mij een oerkracht losgemaakt wat ik het best kan typeren met de woorden “dat zul jij eens zien”. Door intensief op te trekken met mijn fysiotherapeuten, ben ik erin geslaagd om deze oerkracht om te zetten in daadkracht en heb me ontwikkeld tot een aardige schaatser, wielrenner en later volleyballer. Ik heb zoveel respect gekregen voor de toegevoegde waarde van de fysiotherapeut dat ik het zelfs tijdelijk heb verheven tot mijn droombaan.”

De kerstgedachte gaat maar door. Wat mooi om te horen dat je van zoiets moeilijks zoiets positiefs hebt weten te maken. Doorzetten en doorgaan en je doel bereiken. Maar het doel van het worden van fysiotherapeut heb je wel laten varen als directeur van Mensiumgroep. Hoe komt dat?

“Uiteindelijk denk ik dat ik meer van de melkboer in me heb dan van de fysiotherapeut. Dat werd zelfs bevestigd door één van onze dochters, toen de juffrouw op school vroeg: “Wat doet jouw vader eigenlijk?” Het antwoord van mijn dochter was treffend: “Ik weet niet zo goed wat hij doet juf, maar hij verdient volgens mij zijn geld met kletsen.”

Jessi Gruszka
Redacteur Samen Slim. Werkzaam als business development manager bij Driessen.
Meer over Jessi

Delen op Facebook Tweet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *