De beste versie van jezelf!
Werk & privé
Leestijd: 3 minuten

De beste versie van jezelf!

Iedere persoonlijkheid is uniek. Dit klinkt misschien wat cliché, maar niets is minder waar! Iedereen heeft andere talenten, andere eigenschappen (zowel zwak als sterk) en iedereen heeft andere behoeften. Maar wanneer ben je nou de béste versie van jezelf?

De beste versie van jezelf zijn begint bij zelfacceptatie. Accepteer jezelf zoals je bent want je hoeft zeker niet radicaal te veranderen om het beste uit jezelf te halen.
Hier volgen een aantal tips van mij om de beste versie van jezelf te (kunnen) zijn:

Benut je sterke eigenschappen

Ondanks dat we soms zouden willen dat onze zwakke punten verdwijnen, is de realiteit dat iedereen die nou eenmaal heeft. Om de beste versie van jezelf te zijn is mijn advies daarom dan ook om juist je sterke eigenschappen volledig te benutten. Waar zit jouw groei mogelijkheid? Waarin kan jij jezelf versterken? Maar nog belangrijker, waarin wil jij jezelf verder ontwikkelen? Zet die vragen op papier en probeer er een concreet antwoord op te krijgen.

Talent + Passie = Succes

Succes is een bepaald talent gecombineerd met een bepaalde passie. Wat jij leuk vindt om te doen is meestal ook iets waar je goed in bent. Ga voor jezelf na wat jij de leukste werkelementen vindt om mee bezig te zijn en leg daar de focus op. Want de reden waarom je het zo leuk vindt is zeer waarschijnlijk dat je er goed in bent.

Lees ook: Zet een vergrootglas op jouw talenten

Eerlijkheid duurt het langst

Daarnaast is eerlijkheid naar jezelf toe erg van belang. Dit kan best moeilijk en soms ook een beetje confronterend zijn. Uiteindelijk begint het bij je eigen zelfkennis en zelfontwikkeling. Als je zelf niet goed in je vel zit, dan uit dit zich ook naar je werkomgeving. Denk daarbij voor jezelf: wat maakt mij gelukkig? Maar ook wat maakt mij ongelukkig? Probeer te streven naar de aspecten in je werk die jou werkgelukkig maken en hou je ook vooral daar mee bezig.

Last but not least

Accepteer jezelf zoals je bent. Iedereen heeft wel dingen die hij of zij aan zichzelf wil veranderen. Maar niemand is perfect. Als je denkt dat je van alles aan jezelf moet verbeteren dan blijf je hangen in een eeuwige zoektocht. Perfectie bestaat niet. Uiteraard blijf je jezelf altijd op persoonlijk- en op werkgebied ontwikkelen, maar stel jezelf altijd de vraag: “Waar groei je naartoe?”

Ook klaar om lekker te zijn wie je bent? Lees dan hier verder. 

Je bent goed zoals je bent, iedereen heeft talent en de weg om ermee om te gaan is er één die jij zelf moet gaan bewandelen. Be yourself en laat je niet beïnvloeden door perfectie. Als je jezelf kan zijn, ben je eigenlijk al de beste versie van jezelf.

Bron: www.newstart.nl

Lilian Zandberg
Redacteur Samen Slim. Werkzaam als consulent mens & werk bij Driessen.
Meer over Lilian

Delen op Facebook Tweet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *