Zo maak je jouw cocktail voor (werk)geluk
Werk & privé
Leestijd: 3 minuten

Zo maak je jouw cocktail voor (werk)geluk

Op de vraag ‘hoe gaat het met je?’ geven we vaak standaard antwoorden. ‘Goed hoor’ of ‘druk, druk, druk’ moeten je bekend in de oren klinken. Beide antwoorden zijn nogal verschillend te interpreteren, want wat voor jou druk is kan voor een ander relaxed zijn. Zelf combineer ik momenteel mijn werk bij Driessen met een webshop in interieurartikelen en ben ik bezig met een verbouwing van ons huis. Druk druk druk dus, voor mij. Maar voor mij werkt het. Ik denk dat de invulling van je werk- en privéleven goed moet zijn voor jouw geluk, als een recept voor een cocktail eigenlijk.

Ingrediënt 1: samen(werken) met collega’s

De basis voor geluk wordt gelegd met vastigheid. Die vastigheid heb ik gevonden door in loondienst te zijn, maar ook in het runnen van mijn eigen bedrijfje. Vier dagen in de week ben ik druk in de weer samen met mijn collega’s. Dat vind ik erg belangrijk. Niet alleen om het werk dat ik verricht, maar ook omdat ik dan dagelijks contact heb met collega’s. Samenwerken, discussiëren, lunchen en uiteraard ook lachen zorgen ervoor dat ik ’s ochtends met plezier naar mijn werk rijd.

Ingrediënt 2: je passie uitoefenen

Maar ’s avonds, op mijn parttime dag en in de weekenden besteed ik veel tijd aan andere zaken. Naast mijn sociale leven met mijn vriend, vriendinnen en familie ben ik samen met mijn moeder druk bezig met een uit de hand gelopen hobby. Wat begon met handgemaakte producten voor in huis is in ruim vier jaar tijd uitgegroeid tot een webshop en deelname aan lifestyle markten. En niet omdat het nou zo’n goede boterham is, maar vooral omdat ik er enorm veel plezier uit haal. Want dát vind ik belangrijk in mijn vrije tijd.

Ingrediënt 3: naar eigen inzicht toe te voegen

Om te ontdekken wat de ideale samenstelling van je favoriete cocktail is, moet je experimenteren. Een scheutje dit, een scheutje dat. Voor mij was dit leermoment in september van dit jaar. Midden in een drukke verbouwing (wat ook al een extra scheutje is) besloot ik om nog een opleiding te gaan volgen. Waarom? Omdat ik dit graag wilde proberen. Helaas was dit ‘scheutje’ net te veel voor mijn cocktail. Maar ik heb de cocktail geprobeerd en weet nu hoe deze smaakt.

Ik geloof dat je gelukkig bent wanneer je de dingen doet die je leuk vindt. Helaas is het niet altijd mogelijk om alles te doen wat je écht leuk vindt of kun je ook te veel van die dingen opstarten. Maar dat moet je niet weerhouden om te gaan voor geluk. Sterker nog, in je werk- en privéleven zitten de basisingrediënten van jouw gelukscocktail! Maak ruimte voor die basis en voeg de rest naar eigen inzicht toe. Cheers!

Marin Tebarts
Redacteur Samen Slim. Werkzaam als intercedent Vervangerspools.
Meer over Marin

Delen op Facebook Tweet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.