Black Friday – Hoe haal je kracht uit een zwarte periode?
Werk & privé
Leestijd: 3 minuten

Black Friday – Hoe haal je kracht uit een zwarte periode?

Vandaag is het Black Friday. Wist je dat deze term is ontstaan in de jaren ’50? Toen gingen er zoveel mensen winkelen in Philadelphia dat het verkeer vastliep: één zwarte massa. Tegenwoordig wordt vandaag dan ook officieel het startschot van de kerstperiode gegeven. Maar de kerstperiode kan ook heel confronterend zijn wanneer je iemand moet missen die je heel dierbaar is. Zelf verloor ik mijn vader op te jonge leeftijd 3,5 jaar geleden. Dagelijks nog steeds een enorm gemis.

Met beide benen op de grond

Een prachtig gezin, lieve familie en vrienden en passie voor mijn werk. Kortom elke dag druk in de weer. Dan komt de dag die mij pats met beide benen direct op de grond plaatste. Een situatie waarin ik besefte dat mijn vader mogelijk niet lang meer bij ons zou zijn. Precies in een periode waarin ik bezig was met mijn toekomst op werkgebied. Waar ligt mijn passie, in welke sectoren zou ik nog meer werkzaam willen zijn, waar krijg ik energie van?

Als iemand mij altijd motiveerde om te doen waar ik voor sta en mijn hart te volgen dan was het mijn vader wel! Na zijn overlijden besefte ik te meer: wacht niet tot morgen. Juist in die “zwarte” periode heb ik stappen gezet om een nieuwe uitdaging te vinden in een andere sector.

Tegenslagen

Als je dromen, doelen of wensen hebt in je leven krijg je tijdens het najagen hiervan hoe dan ook te maken met tegenslagen. Soms kun je ze incasseren, op andere momenten is dit moelijker. Soms ontstaat er een strijd tussen je tegenslag en je droom en kan het zijn dat je deze opgeeft. Zonde, deze droom heb je immers niet voor niets. Als je iets écht wil kan deze tegenslag je juist het inzicht geven om ervoor te gaan. Hoe kun je dat doen?

Pauze

Als je meerdere tegenslagen achter elkaar mee maakt heb je mogelijk niet de energie maar ben je ook niet in staat om objectief zaken te beslissen. Neem dan je rust en las een pauze in. Je geeft je droom niet op maar parkeert deze als het ware. Als je na deze rustperiode je droom nog steeds op je netvlies blijft vind je weer kracht om je droom na te streven.

Acceptatie

Je kunt blijven vechten tegen alles wat op je pad komt maar het kan ook rust geven om tegenslagen te accepteren. Het verlies van mijn vader was te vroeg, niet eerlijk. Deze situatie kon ik niet veranderen. Wel heb ik geleerd dit te accepteren en terug te kijken naar de fantastische periode die ik wél samen met hem heb gehad. Een tegenslag in het bereiken van je doel waarop je geen invloed hebt kun je beter loslaten. Focus je op je droom en op waarin je echt goed bent. Kortom accepteer dat tegenslagen erbij horen en je juist helpen je droom te verwezenlijken.

Kans

Een tegenslag geeft je de kans het beste uit jezelf naar boven te halen. Je wordt strijdlustig en weet beter te prioriteren en vast te stellen wat er echt toe doet. Zonder tegenslag geen overwinning!

Een donkere periode heeft ook zijn waarde

Zoals je leest zijn er meerdere manieren om met tegenslagen om te gaan. Juist door pauze te nemen, ze te accepteren en een tegenslag te zien als een kans kan het je sterker maken. Je weet pas hoe sterk je bent als sterk zijn je enige keuze is.

Lees ook Als het leven je citroenen geeft, maak dan limonade of Uit je dip!

Bron: Ynnergy.nl

Cindy Boumans
Cindy Boumans
Redacteur Samen Slim. Werkzaam als manager recruitment bij Driessen.
Meer over Cindy

Delen op Facebook Tweet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *