De arbeidsrelatie: waarom je ooit ja zei
Columns
Leestijd: 3 minuten

De arbeidsrelatie: waarom je ooit ja zei

De wereld is aan veel verandering onderhevig. Dat is onder andere te merken op de werkvloer. Waar je vroeger een vak leerde en dit deed tot aan je pensioen, ben je nu een leven lang aan het leren om bij te blijven met hetgeen waar je ooit een diploma voor behaald hebt. Verandering is geen vraag meer, het is een vereiste.

Mr. Right Now

Ik hoorde een vriendin van me laatst zeggen: “Ik ben gelukkig getrouwd, maar als mijn man op zijn vader gaat lijken dan ben ik weg.” Dat is natuurlijk nogal een heftige uitspraak. Wanneer je trouwt, zeg je ja tegen de persoon die op dat moment voor je staat. Met al zijn haar nog op zijn hoofd, wellicht een afgetraind lichaam en tot slot een goede baan. Over de jaren heen veranderen we allemaal. Je man wordt misschien wel kaal, en jij past niet meer in je trouwjurk, en als manlief dan ook nog besluit om zware shag te gaan roken blijft er nog maar weinig over van dat waar je ooit ja tegen hebt gezegd. Hoe ga je daarmee om?

Bewust en onbewust veranderen

Dat iemand zijn haar verliest, is weinig aan te doen. Dat iemand zichzelf nieuwe gewoontes aanmeet die jij vervelend vindt, is iets wat volgens mij goed bespreekbaar is. Wanneer verandering geleidelijk gaat, is het alleen soms lastig om het bespreekbaar te maken. Maar wanneer het je op lange termijn ver weg brengt van dat waar je ooit ja op hebt gezegd, is het hoog tijd om het effect van de verandering bespreekbaar te maken. Er is immers een reden waarom je ooit ja hebt gezegd op jouw baan. Wanneer er kleine elementen veranderen door bijvoorbeeld digitalisering, hoeft dit geen probleem te zijn. Wanneer door de groei van jouw bedrijf een van jouw lievelingstaken voortaan wordt ondergebracht bij iemand anders, kan dit van grote invloed zijn op jouw werkgeluk.

Zekerheid in onzekere tijden

Wanneer je merkt dat je moeite hebt met de vereiste verandering, check dan eens voor jezelf wat je precies moeilijk vindt. Is het de verandering an sich? Of is er iets structureel veranderd aan jouw functie waardoor je niet meer doet waar je blij van wordt? In dat laatste geval is het slim om hierover in gesprek te gaan met jouw leidinggevende. Zolang je niet aangeeft dat de veranderingen ten koste gaan van jouw werkgeluk, kan jouw werkgever niet in actie komen om hier een stokje voor te steken. Geef aan wat jij nodig hebt om zekerheid te vinden in onzekere tijden en welke elementen van jouw functie zo belangrijk voor je zijn dat je ze zoveel mogelijk wil behouden.

Tot de dood ons scheidt

Het is logisch dat jouw baan door de jaren heen verandert. Ben ervan bewust dat jij dit ook doet. Je wordt ouder, ja haar wellicht wat dunner, en wijsheid komt met de jaren wat wellicht ook invloed heeft op jouw karaktertrekken. Besef je dat andersom jouw werkgever ook tot de conclusie kan komen dat de match wellicht niet optimaal meer is. Conclusie? Een arbeidsovereenkomst is nu eenmaal niet meer ‘tot de dood ons scheidt’. Check bij jezelf: ben je op zoek naar Mr. Right of naar Mr. Right Now? En ben je in jouw huidige functie dan nog aan het juiste adres?

Marthe Walter
Redacteur Samen Slim. Begonnen als HRM-consultant en door eigen ervaring specialist op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en het benutten van talenten.
Meer over Marthe

Delen op Facebook Tweet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.