De arbeidsrelatie: Als je beter kunt, kun je beter gaan
Columns
Leestijd: 3 minuten

De arbeidsrelatie: Als je beter kunt, kun je beter gaan

Een tijdje terug vertrok een collega omdat er een beter aanbod buiten de deur was gekomen. Op de afdeling ontstond een soort van geschrokken gevoel, want waarom zou je in hemelsnaam weg gaan als je bij een leuk en gezellig bedrijf werkt? Het deed me denken aan de quote van een collega in een gesprek over relaties: “als je beter kunt, kun je beter gaan.”

De voorspellers van een relatie

In principe zijn er twee elementen die de toekomst van een relatie kunnen voorspellen: plezier en perspectief. Op basis van deze elementen zijn er 4 soorten relaties:

  • Veel plezier en weinig perspectief = geen toekomst
  • Veel perspectief en weinig plezier = geen geluk
  • Weinig plezier en weinig perspectief = geen leven
  • Veel plezier en veel perspectief = goede voedingsbodem voor een gelukkige toekomst

Angst is geen motivatie

Het model hierboven is gebaseerd op een liefdesrelatie, maar werkt vergelijkbaar bij een arbeidsrelatie. Als angst de enige motivatie is om te blijven waar je zit, bijvoorbeeld omdat je bang bent dat er geen betere baan voor je is, is je werkgeluk waarschijnlijk op lange termijn een dikke onvoldoende. Wanneer een collega vertrekt omdat hij een beter perspectief heeft, is dat goed nieuws! Er ontstaat immers weer ruimte in de organisatie om de gaten die vallen op te vullen. Het is als het ware een soort ecosysteem. Gaan hoeft dus niet altijd een gedoe te zijn. Het doet me denken aan dat klassieke plaatje waarin een directeur tegen een HRM’er zegt: “Wat als we mensen opleiden en ze gaan weg?” De HRM’er antwoord: “Wat als we het niet doen en ze blijven?”

In een te lage league spelen

Wanneer plezier de enige reden is om bij een bedrijf te werken, speel je in een te lage league. Op lange termijn zorgt dit ervoor dat je gedemotiveerd raakt. Na een tijdje heb je immers alle hoeken van je comfortzone wel gezien. Een keer een kijkje in de keuken nemen bij een nieuwe organisatie of afdeling zorgt altijd voor nieuw perspectief. Wanneer je je ontwikkeling beperkt door alleen in groei binnen je huidige organisatie of functie te denken, dan denk je simpelweg te klein. Je ziet een hoop mogelijkheden buiten de deur en buiten je comfortzone over het hoofd, waardoor het gevaar schuilt dat je uitdaging verliest en op den duur ongelukkig wordt in je baan.

Plotten op plezier en perspectief

Dus: als je beter kunt, kun je beter gaan. Ik betoog niet dat we allemaal massaal job hoppers moeten worden die bij iedere kans die voorbij komt overstappen. “Beter gaan” kan natuurlijk ook binnen de deuren van je eigen organisatie. Plot je huidige functie eens op plezier en perspectief: kun je beter? Ga dan eens in gesprek met je leidinggevende met de boodschap: “Goed nieuws, ik kan beter!” Wie weet waar je vervolgens, binnen of buiten de organisatie, naartoe kunt gaan. Ik hoop van harte dat het een plekje buiten je comfortzone betreft.

Bron: 365dagensuccesvol.nl

Marthe Walter
Redacteur Samen Slim. Begonnen als HRM-consultant en door eigen ervaring specialist op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en het benutten van talenten.
Meer over Marthe

Delen op Facebook Tweet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.