5 tips om een gelukkig mens te worden
Werk & privé
Leestijd: 3 minuten

5 tips om een gelukkig mens te worden

Een gelukkig mens worden, zowel op werk- als privégebied, dat wil toch iedereen! Maar wat als dat op een bepaald moment niet helemaal het geval is? In principe geeft dat, als het van korte duur is, niet maar het is wel fijn als je jouw negatieve gevoelens kunt omzetten naar positieve gevoelens. Met deze blog zorg ik ervoor dat jij jezelf weer even kunt oppeppen in jouw geluksgevoel.

Jouw eigen geluksgevoel kun je beïnvloeden en gelukkig zijn kun je leren. Je hebt jouw geluk dus zelf in de hand. Nu je dit weet kun je door onderstaande tips toe te passen, jouw geluksgevoel oppeppen.

Lees ook Uit je dip!

Tips voor controle over jouw geluksgevoel 

 

1. Schrijf wekelijks drie dingen op waar je gelukkig van wordt

Door wekelijks drie dingen op te schrijven waar je gelukkig van wordt, word je eraan herinnerd hoe goed je het hebt in het leven. Dingen waar je minder gelukkig van wordt zullen hierdoor minder aanwezig zijn óf gaan worden omdat je aandacht geeft aan de positieve dingen.

2. Drink koffie (maar niet te veel!)

Cafeïne verbetert je humeur! Te veel koffie drinken doet dit effect echter teniet, maar een of twee kopjes koffie op een dag is dus helemaal nog niet zo slecht (voor je geluksgevoel). Wil je meer lezen over de effecten van koffie? Lees dan hier verder!

3. Ga naar buiten of ga sporten in je vrije tijd

Naar buiten gaan heeft een positief effect op je stresshormoon. Even uitwaaien in de pauze of een goede wandeling in je vrije tijd zorgt voor minder stress op een (normale) werkdag. Wil je gelukkig én slim worden van sporten? Dat kan! Je leest het hier

4. Wees realistisch en optimistisch

Als je de positieve houding van een optimist combineert met de rationele overwegingen van een realist ben je succesvoller en gelukkiger, volgens psycholoog Sophia Chou. De ‘realistische optimisten’ hebben het beste van deze twee werelden. In tegenstelling tot idealisten hebben ze de wil en het uithoudingsvermogen om moeilijke situaties onder ogen te zien en aan te pakken, terwijl ze wel een creatieve en positieve instelling hebben.

Het is dus goed voor jouw geluksniveau om je bewust te zijn van deze twee werelden. Heb jij veel ballen in de lucht en even een oppepper nodig? Lees dan hier verder! 

5. Lachen

Door te lachen (of glimlachen) zie je er niet alleen gelukkig uit, maar voel je jezelf op een gegeven moment ook zo. Het werkt als als volgt: zodra je lacht worden zenuwen in je wangen geactiveerd die rechtstreeks naar je hersenen lopen en daar een signaal afgeven om meer serotonine, dopamine en endorfine aan te maken. Dat voelt ontzettend goed en je ontspant je hierdoor. Ook gaan je bloeddruk en hartslag omlaag. Negatieve gedachten krijgen geen toegang meer wanneer je lacht.

Geluk heeft natuurlijk voor iedereen een andere betekenis, maar hopelijk heb ik je met deze tips een beetje kunnen oppeppen.

Wist je dat anderen gelukkig maken de meest effectieve manier is om zelf het geluksgevoel te hebben? Wanneer je in de publieke sector werkt maak je met jouw werk al snel anderen gelukkig. Op zoek naar zo’n baan? Kijk dan eens tussen onze vacatures!

Bronnen: Happinez.nl en Libelle.nl

Rosanna Baselmans
Redacteur Samen Slim. Werkzaam als oproepkracht HR-Services bij Driessen.
Meer over Rosanna

Delen op Facebook Tweet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *