4 tips om het vakantiegevoel toe te passen in je werk
Werk & privé
Leestijd: 3 minuten

4 tips om het vakantiegevoel toe te passen in je werk

Voor velen is de vakantie nu dan écht voorbij. Back to work en: weg vakantiegevoel. Hoewel je een week geleden nog op het strand lag, lijkt dat nu wel een jaar geleden. Dus hoe zorg je er nu voor dat je het vakantiegevoel ook op je werk blijft voelen? Of hoe kun je het vakantiegevoel in ieder geval toepassen in je werk? Wij delen 4 tips.

Laat je creativiteit de vrije loop

Wat heb je daarvoor nodig? Vakantie? Nee, hoor. Je hebt rust, ruimte en tijd nodig om tot nieuwe inzichten te komen. Soms moet je jezelf die ruimte gunnen en deze dus ook echt nemen. Niet alleen op vakantie, maar juist ook op je werk. Blok je agenda een middag of trek eens wat langer uit voor een bepaald project. Te veel werken in tijdslimieten en kaders kan je creativiteit beperken en dat is zonde. Het is niet voor niks dat je op vakantie of onder de douche vaak op de beste ideeën komt.

Schrijven is de sleutel tot succes

Na je vakantie raak je vaak direct weer verstrikt in chaos en een gevoelsmatige achterstand door je afwezigheid. Trap daarom meteen even op de rem. Houd je hoofd leeg en schrijf dingen op. Maak to do-lijstjes, notitielijstjes en gebruik post-its voor de vergeet-mij-nietjes. Dan hoef je niet alles te onthouden en is in het in je hoofd (bijna) net zo rustig als toen je op vakantie was, alleen dan zonder zon, zee en strand.

Eén ding tegelijk

We denken het en we doen het, maar in werkelijkheid kunnen we geen meerdere dingen, maar slechts één ding tegelijk. Als we het goed willen doen tenminste. Op vakantie doen we ook maar één ding tegelijk en geef toe: dat voelt goed en geeft een gevoel van rust en ontspanning. Plan vaste momenten om je mail te checken en te beantwoorden, rond de ene taak af voor je aan de andere begint en heb vooral geen tien tabbladen tegelijkertijd open staan in je browser. Het helpt je allemaal om je te focussen op één taak, waardoor je het met meer rust kunt afronden en het dus ook beter doet. Dan hoef je er ook niet nog eens opnieuw naar te kijken achteraf.

Altijd blijven dromen!

Je mag, of zelfs moet, natuurlijk altijd blijven dromen. Niet alleen op vakantie, maar juist ook als je weer thuis bent. En dan bedoelen we dromen zónder beren op de weg. Wat zou je dan het allerliefste doen? Wat zou jou helpen om iedere ochtend met enthousiasme op te staan? Welke dagelijkse dingen maken jou écht gelukkig en kun je hier meer uit halen? Denk na zonder grenzen en probeer iedere dag een klein stukje meer toe te werken naar jouw droom.

Bron: ICM

Jessi Gruszka
Redacteur Samen Slim. Werkzaam als business development manager bij Driessen.
Meer over Jessi

Delen op Facebook Tweet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *