Uitzendbureau introduceert Ondersteunkous voor leerkrachten die benen uit hun lijf lopen

Overhandiging Ondersteunkous

De werkdruk in het onderwijs is al lange tijd te hoog waardoor leerkrachten de benen onder hun lijf lopen. Het is tijd om leerkrachten een beetje ondersteuning te bieden, vindt uitzendbureau Driessen. Met de introductie van de Ondersteunkous wil de organisatie aandacht vragen voor de huidige situatie in het onderwijs. De speciale compressiesok, die al langer populair is onder zorgpersoneel, moet op symbolische wijze steun bieden aan leerkrachten. Vandaag werd het eerste paar uitgereikt aan wethouder Cathalijne Dortmans (Jeugd, Onderwijs en Gezondheid).

Volle en grote klassen, uitvallende docenten en leerachterstanden bij kinderen sinds de pandemie: situaties die allang geen uitzondering meer zijn. Onderwijspersoneel in het basisonderwijs en op middelbare scholen meldde zich eind vorig jaar vaker ziek dan gemiddeld. De Algemene Onderwijsbond berichtte zelfs over een recordstijging in het onderwijsverzuim. Volgens Driessen hoog tijd om iedereen in het onderwijs een hart onder de riem steken.

Initiatiefnemer Lisa Wouters, directeur van uitzendbureau Driessen: “Het lerarentekort is een van de redenen waarom leraren een hoge werkdruk ervaren. Met deze Ondersteunsokken willen we leraren een hart onder de riem steken en deze situatie symboliseren, in de hoop dat condities verbeteren en het onderwijs aantrekkelijker wordt voor toekomstige leraren, zij-instromers en huidige leraren."
Wethouder Cathalijne Dortmans: Wat een goed initiatief vanuit Driessen, want het onderwijs verdient een hart onder de riem. Twee jaar corona heeft veel van docenten geëist. Meteen na de corona crisis vraagt de oorlog in Oekraïne opnieuw veerkracht, want deze kinderen en jongeren willen hun dagelijks leven oppakken en naar school. En weer zie je het onderwijs opstaan en hun verantwoordelijk pakken. Zo hebben we deze week een Oekraïense school kunnen openen. Zonder de bevlogenheid en inzet van het onderwijs was dit niet gelukt. Een dikke pluim!

Het idee van compressiekousen is overgewaaid uit de zorgsector. Een compressie sok stimuleert de bloedcirculatie en zorgt voor behoud van energie. “Na het zorgpersoneel is het onderwijs toch wel de sector die extra ondersteuning kan gebruiken’”, aldus Wouters. De Ondersteunkousen zijn 12 mei op de markt gebracht en zijn gratis te bestellen voor leerkrachten in het onderwijs.

Gerelateerde artikelen