Driessen Groep neemt deel aan alliantie hr-dienstverlening

staand overleg

Driessen Groep heeft zich aangesloten bij de alliantie met als doel een belangrijke bijdrage te leveren aan alles dat nodig is om mensen snel weer veilig aan het werk te krijgen. De wereldwijde alliantie helpt bedrijven en economieën om snel weer op gang te komen en bestaat in Nederland naast Driessen Groep, uit Randstad N.V., The Adecco Group, ManpowerGroup, USG People en Olympia. De ABU, Algemene Bond Uitzendondernemingen, ondersteunt het initiatief. Daarnaast zijn ook werkgevers, vakbonden en NGO's uitgenodigd om mee te werken en denken.

De COVID-19 crisis en de langdurige lockdown stelt mensen en economieën over de hele wereld voor ongekende uitdagingen. Om de economische malaise te beperken, maar ook de gevolgen voor het vermogen van mensen om in hun inkomen te voorzien, moeten de arbeidsmarkt en alle belanghebbenden zich snel aan het 'nieuwe normaal' aanpassen.

Fysiek afstand houden en andere strenge maatregelen kunnen nog een hele tijd integraal onderdeel van alle processen op de werkvloer zijn. Dat vraagt om een duidelijk plan voor flexibeler werken, inclusief thuiswerken en de protocollen voor de nieuwe manier van werken. Hiervoor is dringend actie nodig.

Effectieve protocollen

Er komt veel kijken bij het organiseren en implementeren van een veilige terugkeer naar het werk te midden van de ontwrichting die de pandemie heeft veroorzaakt. Intensieve samenwerking en afstemming met de verschillende belanghebbenden, van werkgevers tot overheden, van bonden tot instituten, en natuurlijk met de medewerkers zelf, zijn nodig voor de voorbereiding op het nieuwe normaal op de werkvloer.

Een veilige terugkeer naar het werk mogelijk maken

Driessen Groep heeft met ruim 27 jaar ervaring als HR-dienstverlener brede kennis en expertise op het gebied van “mens en werk”. Samen met de andere leden van de alliantie en het ministerie van Economische Zaken, VNO-NCW en MKB Nederland zullen we graag onze bijdrage leveren om iedereen in Nederland dadelijk snel en veilig weer aan het werk te helpen zodra de intelligente lockdown wordt versoepeld.

Gerelateerde artikelen