Werving en selectie

Passende medewerkers zijn een van de succesfactoren van een organisatie. Maar waar vindt u de juiste kandidaat voor uw vacature? Met werving en selectie via Driessen maken wij het u gemakkelijk. Omdat wij goed bekend zijn in de publieke sector weten wij de geschikte kandidaten voor u te vinden.

Of het nu gaat om arbeidsbemiddeling voor tijdelijke ondersteuning, een interim professional of een vaste medewerker voor uw organisatie, wij zorgen voor de juiste mens op de juiste plek. Wij verzorgen de werving en selectie van medewerkers op ieder gewenst niveau, voor organisaties in de publieke sector door het hele land.

Actief wervingsproces

Met uw vacature als uitgangspunt maken wij een uitgebreid functieprofiel. Op basis daarvan stellen wij een actief wervingsplan op en zetten wij uw vacature uit via verschillende (online) kanalen. Omdat wij vinden dat het maken van de beste match meer inhoudt dan werven op basis van capaciteiten alleen, gaan onze recruiters op zoek naar de persoon die bij uw organisatie past.

Zorgvuldige selectie

Zodra wij de nodige geschikte kandidaten hebben gevonden, starten we met een zorgvuldige screening van alle reacties. Na een persoonlijke kennismaking met de meest geschikte kandidaten via een sollicitatiegesprek (online of op locatie), stellen wij een selectie van de best passende kandidaten aan u voor. Bij dit selectieproces kunt u altijd rekenen op ons advies, maar uiteraard maakt u zelf de keuze voor uw medewerker.

Uw medewerker is gevonden

Heeft u de keuze voor een medewerker gemaakt, dan heeft u de keuze om uw medewerker zelf in dienst te nemen, of het werkgeverschap uit te besteden aan Driessen. Wanneer u kiest voor een uitzend- of detacheringsovereenkomst, nemen wij alle administratieve handelingen en bijbehorende risico’s voor u uit handen. Dat is niet alleen handig geregeld voor u, maar ook goed geregeld voor uw medewerker.

Werving en selectie:
tijdelijke of vaste medewerkers, op elk gewenst niveau

Aandacht voor (het vinden van) kandidaten

Wervingscampagne AmsterdamOm ons kandidatenbestand zo actueel en uitgebreid mogelijk te houden, voeren wij regelmatig wervingsacties door heel Nederland. Denk daarbij aan aanwezigheid tijdens diverse arbeidsmarktevents, een actief social media beleid en campagnes gericht op specifieke vacatures. Wij ontmoeten onze (potentiële) kandidaten doorlopend online en op locatie. Zo houden wij ons bestand goed gevuld en up-to-date.