Klantverhaal van de gemeente Leeuwarden

Mooie kans bij de gemeente Leeuwarden

Een nieuwe baan vinden is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Angela Split kreeg lichamelijke klachten door haar werk in de zorg en ook op persoonlijk vlak stond ze voor de nodige uitdagingen. Door dit alles kwam ze in de bijstand terecht. Ze zette haar zinnen op een baan bij de overheid. Via Driessen kwam ze in gesprek met Senior publieke dienstverlening Manon Drost van de gemeente Leeuwarden. Inmiddels werkt ze sinds de zomer van 2020 als medewerker Service & Informatie (S&I) en heeft ze onlangs zelfs een vast contract gekregen. "Dit bewijst dat je via een uitzendbureau aan een vaste baan kunt komen."

Carrièreswitch

Angela: "Ik heb lang bij een bank en in de zorg gewerkt. Omdat ik rugklachten kreeg, zocht ik een nieuwe uitdaging. Een casemanager bij de gemeente heeft mij geholpen om een nieuwe weg in te slaan. De gedachte om bij een gemeente aan de slag te gaan, heeft altijd door mijn hoofd gespeeld. Het is een goede werkgever en ik werk graag met mensen. In mijn huidige functie help ik burgers bij allerlei vragen; superleuk en uitdagend, geen dag is hetzelfde. Dat ik geen niveau 4-opleiding had, was geen probleem."

Kans via Driessen

Angela: "Ik had mijn zoektocht naar een baan bij de gemeente al bijna opgegeven, toen ik een baan tegenkwam via Driessen. Lilian Zandberg van Driessen heeft heel snel geschakeld, voor ik het wist kon ik op gesprek. Deze baan is voor mij echt een cadeautje."

Voor iedereen een baan

Manon: "Wij vinden het belangrijk om ruimte te maken voor mensen voor wie het vinden van een baan niet vanzelfsprekend is. Dan moeten we wel de tijd kunnen nemen voor een goede begeleiding, dat vind ik heel belangrijk. Dat begint al bij het sollicitatiegesprek, we nemen wat meer tijd om naar het persoonlijke verhaal te luisteren. Bij Angela was er geen twijfel. Zij komt binnen met een verhaal en daar wil je meteen meer van weten. Het is uiteindelijk toch de mens waar je voor gaat, de klik was er."

Lilian: "Vanuit Driessen werken we nauw samen met Team Werk van de gemeente Leeuwarden om kansen te bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Angela is daar een mooi voorbeeld van. Ze komt vanuit een lastige situatie, maar heeft laten zien dat er voor iedereen een baan is. Gedurende haar dienstverband bij Driessen heb ik veel contact met haar gehad, om te kijken waarin ik haar kon ondersteunen. Zo gaf ik haar regelmatig feedback en tips over hoe ze bepaalde dingen het beste kan aanpakken. Als ik iemand een vast contract gunde, was het Angela wel. Positief, wil heel graag en voornamelijk heel loyaal aan de afdeling Service & Informatie en gemeente Leeuwarden.

Coaching

Angela: "Ik kreeg via de gemeente een coach aangewezen. Dat was heel fijn, er speelde namelijk best wat in mijn leven. Manon zat ook regelmatig bij zo"n gesprek. Ik ben warm ontvangen. Daardoor durfde ik ook open kaart te spelen. Ik ben dankbaar voor de lessen die ik op dat moment geleerd heb."

Leven veranderd

Angela: "Mijn leven is hierdoor veranderd, ten goede. Ik kan niet tegen nietsdoen. Ondanks dat ik in de periode zonder werk vrijwilligerswerk deed, had ik het gevoel steeds verder van de maatschappij te raken. Ik voelde me vaak alleen en had het idee dat ik bleef hangen op hetzelfde niveau. Ik kon niet groeien. Nu ben ik als een bloem die tot bloei is gekomen."

Trots

Manon: "Angela heeft hele mooie stappen gezet! We hebben samen hard gewerkt. Als gemeente zien we de potentie van Angela, daarom hebben we haar ook een vast contract gegeven. Het beeld: "eens een uitzendkracht, altijd een uitzendkracht" klopt dus niet. We hebben de deur voor Angela opengezet en zij heeft er zelf hard aan gewerkt om hier te komen."

Toekomst

Angela: "Ik krijg binnenkort een kindje, best spannend om daarna terug te komen. Ik vind het heel fijn dat de gemeente me tijdens mijn zwangerschap een vast contract heeft aangeboden, dat geeft me vertrouwen. Het lijkt me leuk om me te blijven ontwikkelen hier, ik kan wel 30 jaar vooruit bij deze werkgever. Waar ik dan zit, dat doet er niet eens zoveel toe, als ik maar werkgelukkig ben! Ik wil fluitend naar mijn werk kunnen."

Meer weten over uitzenden van Driessen

Lees verder